Kaarinan uutta paloasemaa päästään rakentamaan ehkä ensi vuoden lopussa

0
Kaarinan uuden paloaseman suunnitelmat etenevät. Arkistokuva

Kaarinan uuden paloaseman suunnittelu etenee. Tekninen lautakunta hyväksyi Krossin paloaseman hankesuunnitelman, kustannusarvion ja aievuokrasopimuksen viime kokouksessaan. Kaarinan kaupunginvaltuusto ja Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta käsittelevät hankesuunnitelmaa kokouksissaan elo-syyskuussa.

– Mikäli hankesuunnitelma hyväksytään, voi Kaarinan tekninen lautakunta päättää seuraavaksi paloaseman toteutusmuodosta. Käytännössä siitä, minkälaisia suunnittelu- ja urakkatarjouspyyntökokonaisuuksia ja myöhempiä sopimuksia suunnittelusta ja rakentamisesta lähdetään valmistelemaan, tekninen johtaja Jyrki Haapasaari avaa.

Uutta paloasemaa on suunniteltu Krossinkaaren ja Kaarinantien koilliskulmaan. Paloaseman rakentaminen kyseiselle paikalle edellyttää Krossinkaaren pään siirtoa. Krossinkaaren ja Kaarinanportin kunnallistekniset suunnitelmat on vahvistettu ja työn toteuttava urakoitsija valittu.

Paloasemahankkeen kustannusarvio on 8,5 miljoonaa euroa. Kaarinan vuoden 2020 talousarvion yhteydessä tehtiin periaatepäätös, että hankkeen valmistelua voidaan jatkaa 8,5 miljoonan euron rakennuskustannusten puitteissa sillä ehdolla, että paloasemasta tehdään aluepelastuslaitoksen kanssa 20 vuoden vuokrasopimus, jonka aikainen vuokra kattaa investoinnin rahoituskuluineen. Rahoitusmuodoksi hankkeelle on päätetty kiinteistö-leasing. Paloaseman käyttökuluista, kuten vedestä, sähköstä ja lämmöstä, pelastuslaitos vastaa itsenäisesti.

Haapasaari arvelee, että uutta paloasemaa päästään rakentamaan aikaisintaan talvella 2021-2022. Varsinainen työmaa-aikainen rakennusaika on hänen mukaansa noin 1,5 vuotta.

Valmistuessaan Kaarinan uusi paloasema korvaa nykyiset paloasematilat, Kuusiston sopimuspalokunnan tilat sekä Turun keskusaseman keskuskorjaamotilat.​