Kaarinan ydinkeskustaan ilmestyy kukkaniitty

0
Kaarinan kaupunkikehityslautakunnan pöytäkirjassa julkaistiin luonnos Kaarinan ydinkeskustaan tulevasta muraalista. Muraali maalataan kerrostaloon, joka on rakennettu Kaarinan puretun pääkirjastorakennuksen kohdalle. Kerrostalossa on myös Mehiläisen toimitilat.​

Hovirinnan kerrostaloalueella on maalattu ohikulkijoiden iloksi kerrostalon ulkoseinälle tikli-muraali. Se on nyt saamassa serkkuja: Kaarinan ydinkeskustaan vanhan pääkirjaston paikalle nousseen kerrostalon autohallin ulkoseiniin maalataan kukkaniitty ja lisää tiklejä.

Taiteilija Jukka Hakanen maalaa muraalin parkkihallin kahdelle ulkoseinälle Kaarina-talon ja Oskarinaukion puolelle. Maalaustyöt aloitetaan kesä-heinäkuussa.

Pohjola Rakennus aikoo rakentaa Oskarinaukiolle kaksi kerrostaloa lisää, ja myös niihin on tarkoitus tulla samanaiheisia muraaleja.

– Ajatuksena on ollut elävöittää ympäristöä, taustoittaa hankejohtaja Antti Saarinen Pohjola Rakennus Oy:stä.

Maalaus on tummanharmaa, ja niitty ja tiklit maalataan harmaan eri sävyillä. Korostevärinä on sama sininen, jota on käytetty talossakin. Väritys ei siis eroa paljoakaan pohjaväristä, joten liiallista riemunkirjavuutta ei tarvitse pelätä.

Muraaliin maalataan merenrantaniitty, jossa on sekä niittykasveja että eläimiä. Linnuista mukana on Kaarinan nimikkolintu tiklin lisäksi peippoja. Niittykasveista muraaliin maalataan päivänkakkaroita, niittyrölliä, siankärsämöitä, poimulehtiä ja tietenkin Kaarinan nimikkokasvi keltavuokkoa.

Hakanen on tehnyt aiemmin useita muraaleita esimerkiksi Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Hiljattain hänen tiklinsä ilmaantui myös Kaarinaan Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n rivitaloon tiiliseinään. Hänen lintujaan löytyy myös sisäseiniltä Ristikalliosta Littoisista ja Skanssista lastenhoitohuoneesta.