Kaarinan kirjaston aukioloajat esillä säästölistalla

0
Kirjaston aukioloaikojen supistamista on ehdotettu yhdeksi säästökohteeksi. Arkistokuva.

Kaarinan kaupungissa on etsitty säästökohteita, jotta kaupungin taloudellinen syöksykierre saataisiin pysäytettyä. Lautakunnissa on valmisteltu kevään aikana toiminnan kehittämis- ja talouden tasapainottamissuunnitelmaa, jossa on esitetty erilaisia säästökeinoja.

Kaupunginhallitus hyväksyi keinovalikoiman ensi vuoden talousarvion valmistelun tueksi. Säästökohteiksi on esitetty muun muassa kirjaston aukioloaikojen supistamista, lukion resurssien tarkastelua, kansalaisopiston kurssimaksujen korotusta, omaishoidon päätösten vähentämistä ja tehostetun palveluasumisen kriteerien tiukentamista.

Kaupunginhallituksen päätös ei tarkoita vielä edellä mainittujen säästötoimenpiteiden toteuttamista, vaan keinovalikoimaa päivitetään vuoden aikana ja lopulliset päätökset säästötoimenpiteistä tehdään ensi vuoden talousarviokäsittelyn yhteydessä.