Koulujen avaaminen ei lisännyt koronatartuntoja Kaarinassa – epidemia näyttää pysähtyneen

0
Koronavirustestausta Bangkokissa.

Koulujen avaamisella ei vaikuta olleen mitään vaikutusta koronaviruksen leviämiseen Kaarinassa. Kaarinan tartuntojen määrä oli tiistaisen tiedon mukaan edelleen sama kuin jo monena viikkona: vain 13 on Kaarinassa vahvistetusti saanut koronaviruksen.

Käytännössä kaikki ovat jo parantuneet ja palanneet normaaliin elämään.

1–2 viikon päästä nähdään, mikä vaikutus koronaepidemiaan Kaarinassa on tämänhetkisillä rajoitusten purkamisilla.

Kaarinan terveyskeskus oli viime viikonloppuna auki viimeistä kertaa päivystyspotilaille. Kaarinan terveyskeskuksen avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen kertoo, että viikonloppu oli ensimmäistä kertaa vilkas. Toisin sanoen kaarinalaiset löysivät tämän mahdollisuuden vasta nyt, kun se jo lakkautettiin.

Arjonen myös muistuttaa, että asiakkaiden kannattaa täyttää verkossa Omaolo.fi-oirekysely ennen yhteydenottoa päivystykseen.

Näillä näkymin Kaarinassa on juhannuksen jälkeen kesäsulku tavallisten kesien tapaan. Pääterveysasema on koko kesän auki, mutta Littoisten terveysasema on kuusi viikkoa kiinni. Piikkiön terveysasemalla laboratorio on kesäsulun aikana kiinni.

Kaarinalaisista 0,04 prosentilla on todettu koronavirus. Kaarinan naapurikunnista Paraisilla sairastuneiden suhteellinen osuus väestöstä on 0,05 prosenttia (7 sairastunutta), Turussa 0,09 (182 sairastunutta) ja Liedossa 0,02 (5 sairastunutta).

Muissa Kaarinan naapurikunnissa koronatapauksia on liian vähän tilastointiin.

Helsinkiläisistä 0,4:lla prosentilla on todettu korona (2614 sairastunutta).