Kun Menomono mokasi, Puntari paikkasi: Veteraanipuistossa jumpataan kesällä joka keskiviikko

0
Veteraanipuisto sijaitsee Kaarinan terveyskeskusta vastapäätä.

Viime Kaarina-lehteen saatiin pitkästä aikaa Menomono, tapahtumia kun on vihdoin alettu järjestää kevään koronatauon jälkeen.

Alku ei ollut kaksinen, sillä toinen Menomonon kaikista kahdesta tapahtumista oli lipsahtanut väärän päivämäärän alle: Avoimen Puntarin jokaviikkoisten puistojumppien Veteraanipuistossa piti alkaa vasta kesäkuussa mutta Menomono väitti ensimmäisen kerran olevan 27.5 – samaisen Kaarina-lehden julkaisupäivänä.

Toimittaja havahtui asiaan tiistaina illalla ja lähetti pahoittelevan viestin Puntariin Tiina Valtaselle . Puntarissa laitettiin heti hihat heilumaan ja järjestettiin 27.5. ex tempore -puistojumppa.

– Tuli vähän pikalähtö, kun Tiina soitti keskiviikkona aamulla! Onneksi oli reppu valmiina ja materiaalit kasassa, ja banaanin kanssa lähdin juoksemaan, nauraa puistojumpan vetänyt Tuula Törnblom .

– Kymmenisen innostunutta ihmistä oli tullut paikalle. Lisäksi muutama oli lukenut Menomonon hiukan huolimattomasti ja oli tulossa Puntariin kahville.

Sää oli mainio, tilaa Veteraanipuistossa riitti ja ihmiset nauttivat liikkumisesta keväisen puiston keskellä. Törnblomilla oli kovaääninen mukana, ja hän laittoi valssit soimaan. Liikunnan jälkeen muisteltiin yhdessä. Myöhemmin kesällä on tulossa myös elävää musiikkia ja runoja.

Avoimen Puntarin puistojumppia järjestetään kesä- ja heinäkuussa keskiviikkoisin kello 10. Törnblom kertoo, että jatkossa jumppa-alustoja tai retkituoleja ei tarvita, mutta vesipullo on tärkeä olla mukana.

Hän vastaa Veteraanipuiston puistojumpista kesäkuussa. Hän on kaarinalaisille ikäihmisille tuttu kasvo Puntarista ja wertaisliikuttajista. Ennen eläkkeelle jäämistään hän oli töissä Palvelutori Eerikissä palveluohjaajana ja muistikoordinaattorina ja sitä ennen Kaarinan kotihoidossa.