Kuusisto sai ruokakaupan

0
Kauppias Tuomo Hussi on aiemmin toiminut Turussa K-Market Portsan kauppiaana.

Uuden K-Market Kuusiston avajaisia vietettiin viime torstaina. Heti aamupäivästä kaupan ovi kävi tasaiseen tahtiin. Kauppareissulle olivat lähteneet muun muassa kuusistolaiset Elise ja Timo Kouki yhdessä lapsenlapsensa, Turusta kyläilemään tulleen Hilla Koukin kanssa.

– Todella kiva, että saatiin tänne kauppa. Tämä on meiltä ihan kävelymatkan päässä, vaikka nyt tulimmekin autolla, koska teimme isommat ostokset, Elise Kouki sanoo.

Tyytyväisiä uuteen kauppaan olivat myös kuusistolaiset Maija ja Mikko Alander.

– Kyllä tänne kauppaa oli toivottu ja kaivattu. Kuusistossa kun ei ole ollut ruokakauppaa. Muutimme Kuusistoon vuonna 2004 ja silloin ensimmäisenä kesänä täällä kiersi kauppa-auto, Maija Alander kertoo.

Uusi kauppa näytti ensikäynnin perusteella Alandereista toimivalta.

– Tarjonta näytti hyvältä ja ihastuttavan paljon oli vegetuotteita ja lähiruokaa myös, he kiittelevät.

Varsinaista avajaisohjelmaa ei epidemiatilanteen vuoksi kaupalla järjestetty. Avajaisista kertoivat ovenpieliin asetetut ilmapallot ja kaupan kahvipisteeltä sai hakea itsepalveluperiaatteella kahvia.

– Nythän ei saa mitään sirkushuveja järjestää, kauppias Tuomo Hussi sanoo.

Rajoitustoimenpiteisiin ei avajaisten takia tarvinnut ryhtyä.

– Ei tänne kauppaan viittäsataa ihmistä kerralla mahdu, joten kävijämäärää ei tarvitse rajoittaa, Hussi sanoo.

Hussi on aiemmin toiminut Turussa K-Market Portsan kauppiaana. Ennen uuden kauppansa perustamista paikassa tehtiin mittava remontti.

– Vanhaa tässä on oikeastaan vaan seinät ja katto, Hussi toteaa.

Kuusistoon hän halusi perustaa kaupan erityisesti siksi, että saarelta puuttui oma ruokakauppa. Sopiva paikka löytyi Saaristotien varresta.

– Ennen kaikkea tarkoitus on palvella paikallisia ja pitää valikoima sellaisena, että asukkaat voivat ostaa päivittäistavaransa tästä. Minkä lisäksi tietysti kesällä on varmasti lisäksi saaristoon menevää mökkiliikennettä, Hussi sanoo.