Matkatoimisto Forte sulki ovensa Kaarinassa

0
Neljä vuotta Pyhän Katariinan tiellä toiminut matkatoimisto Forte muutti pois Kaarinasta. Arkistokuva.

Matkatoimisto Forte muuttaa Kaarinasta Naantaliin

– Suurin syy muuttoon on, että asun itse Naantalissa. Minulla lyhenee työmatka. Löysimme sieltä meille sopivat, hyvät tilat, yrittäjä Anita Fortelius-Ranta perustelee muuttopäätöstä.

Naantalissa matkatoimisto ei sijaitse enää katutasossa, mutta asiakkaat voivat halutessaan edelleen asioida toimistossa. Valtaosa asiakkaista asioi Fortelius-Rannan mukaan nykyään sähköpostitse tai puhelimitse, joten katutasossa olevalle liiketilalle ei ole enää suurta tarvetta.

Koronaepidemia on vaikuttanut matkatoimiston liiketoimintaan radikaalisti. Yritysasiakkaat ovat olleet Fortelius-Rannan mukaan yrityksen ainoa tulonlähde korona-aikana.

– Jos joku olisi sanonut minulle maaliskuun alussa, että tällaista tapahtuu, en olisi uskonut. Olen ollut 30 vuotta alalla ja nähnyt WTC:n tornien sortumisen ja monta muuta kriisiä, mutta ne eivät ole olleet mitään tähän verrattuna. Niiden vaikutukset matkailuun ovat kestäneet viikon, kaksi.

Tällä viikolla monet EU-maat avaavat rajojaan, mutta matkustamiseen suhtaudutaan edelleen varovasti. Muutamat asiakkaat ovat varanneet Forteliuksen mukaan vapaa-ajan matkoja ensi talveksi.

– Oikeastaan viime viikolla alkoi tulla enemmän kyselyjä. Matkoja on varattu kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina.