MLL Kaarina perusti ensisynnyttäjille vertaistukiryhmän

0
Tämä porukka tutustui toisiinsa Kaarinan neuvolan perhevalmennuksessa. Koronan takia perhevalmennukset ovat olleet koko kevään tauolla. Arkistokuva

MLL Kaarinan yhdistys järjestää kaarinalaisille ensisynnyttäjille vertaistukiryhmän etäohjelma Zoomin kautta. Kaarinan neuvoloiden omat perhevalmennukset ovat olleet poikkeustilanteen vuoksi tauolla ja ne jatkuvat näillä näkymin vasta elokuussa.

MLL:n vertaistukiryhmä paikkaa perhevalmennuksen jättämää aukkoa. Ensimmäinen vertaistukitapaaminen pidettiin juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Tapaamisia on joka toinen viikko, yhteensä viisi kertaa.

– Jokaisella kerralla on oma teemansa, mutta sisältöä voidaan räätälöidä osallistujien mielenkiinnon mukaan. Vierailevia luennoitsijoita on muun muassa Kaarinan imetyksen tuki ry:stä ja Äimä ry:stä (Äidit irti synnytysmasennuksesta), MLL Kaarinan sihteeri ja tiedotusvastaava Katja Malén kertoo.

Tapaamisissa jutellaan esimerkiksi synnytyksestä, imetyksestä, raskausajan masennuksesta ja baby bluesista. Vertaistukiryhmään pääsee mukaan ilmoittautumalla sähköpostitse osoitteeseen kaarinan.yhdistys@mll.fi