Pääkirjoitus: Mielivaltaista toimintaa

0

Varoitus uimareille ja auringonpalvojille. Jos olet menossa Littoistenjärven uimarannalle, katso, mihin pysäköit.

Kaarina-lehden tietoon on tullut, että useita autoilijoita on jäänyt tänä kesänä rannalle nalkkiin puomin taakse (s. 4-5).

Uimarannan virallinen parkkialue on Littoistenjärventieltä rantaan kääntyvän tien varressa. Lisäksi lähempänä uimarantaa on hiekkakenttä, jonne moni jättää autonsa pysäköintikiellosta huolimatta. Hiekkakentän edessä on puomi, mutta kaupungin työntekijöillä ei tunnu olevan yhteisymmärrystä, pidetäänkö puomi kiinni vai auki. Puomia avataan ja lukitaan mielivaltaisesti riippumatta siitä, pääsevätkö autonsa hiekkakentälle jättäneet ihmiset sieltä enää pois.

Viime keskiviikkona puomin takana oli seitsemän autoa jumissa. Turkulainen Marion Hällfors jäi jumiin uimarannalle toukokuun lopussa. Rannalla ollut kaupungin työntekijä ei ilmeisesti suostunut avaamaan hänelle porttia, koska hän oli pysäköinyt autonsa väärin.

Kaarinan viheraluepäällikkö Ossi Vesalaisen mukaan työntekijöitä on ohjeistettu pitämään portti kiinni virallisen uimakauden ulkopuolella. Virallinen uimakausi alkoi maanantaina, joten nyt puomin pitäisi olla siis jatkuvasti auki.

Kaupunki ei voi kuitenkaan olettaa, että rannalle tulevat ihmiset ovat tietoisia siitä, onko uimakausi virallisesti käynnissä vai ei. Kesästä nauttivat ihmiset katsovat lämpömittaria, eivät kalenteria. Jos virallinen parkkipaikka on viimeistä ruutua myöten täynnä, on inhimillistä, että ihmiset jättävät autonsa hiekkakentälle kieltomerkistä huolimatta.

Jos kaupungin työntekijät haluavat estää hiekkakentällä pysäköinnin, yksinkertaisinta on pitää puomi jatkuvasti lukittuna. Kaupungin työntekijöiden tehtäviin ei kuulu rangaistusten jakaminen. Kasvatusmetodit ovat kuin suoraan pikkulapsiperheestä: kun et kerran totellut, niin nyt sitten istut täällä miettimässä. Opettavaista kyllä, mutta ei kauhean hyvä kaupungin imagon kannalta.