Pahimus: Yllättyikö joku?

0

Tällä viikolla yksi eniten palstatilaa saaneista uutisaiheista on ollut Yhdysvaltain presidentin entisen neuvonantajan John Boltonin kirjoittama paljastuskirja. Virallisesti kirja julkaistiin vasta tiistaina, mutta Donald Trumpia koskevia paljastuksia ehti vuotaa nettiin jo aiemmin.

Kirjassa John Bolton paljastaa muun muassa, ettei Trump sovi presidentin virkaan eikä hänen tietämyksensä historiasta tai maantieteestä ole kovin laaja. Entinen neuvonantaja kertoo Trumpin pohtineen esimerkiksi sitä, kuuluuko Suomi Venäjään.

Kirjassa Trumpia kuivaillaan omaa etuaan ajavaksi presidentiksi, jonka tekemisiä motivoi vain uudelleenvalinta. Käsi ylös, kenelle tämä tuli yllätyksenä?

Suomessa kirja ei nähtävästi ole herättänyt kovinkaan suurta innostusta. Vaski-kirjastoissa The Room Where It Happened -teokseen oli tiistaiaamuna 16 varausta.

Pahimusta yllätti eniten se, miksi tätä kirjaa kutsutaan paljastuskirjaksi. Suurempi järkytys olisi ollut se, jos Trumpin olisi kerrottu olevan todellisuudessa sivistynyt ja muista välittävä ihminen. Sen kirjan olisi voinut jopa lukea.