Piikkiön kirkossa kuullaan konsertti kerran viikossa

0
Konserteissa kuullaan Piikkiön kirkon uusia urkuja ja kanttori Tiina Ilosen soittoa. Arkistokuva.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Kesäillan musiikkia -konserttisarja järjestetään taas Piikkiön kirkossa. Konsertit olivat kanttori Tiina Ilosen mukaan hyvin suosittuja ja niille toivottiin jatkoa. Tänä kesänä päästään kuulemaan myös Piikkiön kirkkoon syksyllä 2019 valmistuneita urkuja.

Konserttisarjan aloittaa torstaina 2.7. sellisti Akusti Turtonen ja kanttori Tiina Ilonen. Illan aikana kuullaan muun muassa Bachin, Pachelbelin, Schubertin, Elgarin ja Järnefeltin sävellyksiä.

Torstaina 9.7. nautitaan urkumusiikista urkutaiteilija Ilosen ja Ville Urposen konsertoimana. Perinteisemmän ohjelman lisäksi kuullaan elokuvamusiikkia, kun Ilonen soittaa tunnusmusiikit elokuvista Pirates of the Caribbean ja Snowman.

Torstaina 16.7. Piikkiön kirkossa vierailee kevään Liekit-musikaalista tuttu sopraano Anni Niemelä . Yhdessä Ilosen kanssa he esittävät musiikkia muun muassa Händeliltä , Merikannolta , Maasalolta ja Melartinilta . Yhteislauluna lauletaan Suvivirsi.

Torstaina 23.7. Nuori taiteilija -konsertissa esiintyy 13-vuotias lahjakas pianisti Julia Elomaa . Elomaa on palkittu Turussa järjestetyssä Pianoaura-kilpailussa vuosina 2016 ja 2019, Steinway-pianokilpailussa Helsingissä 2016 sekä Tukholman kansainvälisessä musiikkikilpailussa vuonna 2017.

Konserttisarjan päättää Ilonen House Band torstaina 30.7. Ohjelmassa on jazzmusiikin helmiä ja lisäksi tuttuja riparilauluja, joissa yleisö saa halutessaan laulaa mukana.

– Konsertteihin kannattaa tulla, koska kirkkotila ja elävä musiikki luovat ainutlaatuisen tunnelman. Esiintyjillä on myös aikaa jäädä hetkeksi juttelemaan konserttien jälkeen, Ilonen kertoo.

Musiikista voi nauttia myös virtuaalisesti, sillä Piikkiön seurakunnan nettisivuilla ja Facebook-sivuilla julkaistaan kesän aikana joka sunnuntai kello 10 musiikkivideo, jossa kanttori Ilonen esiintyy yhdessä muiden muusikoiden kanssa.

Iltakuudelta alkaviin konsertteihin on vapaa pääsy ja ne kestävät noin 45 minuuttia. Ennen konsertteja on pieni keksi- ja mehutarjoilu.