Taide koskettaa taas Kaarina-talossa – Katseltavana on veden pintaa ja meksikolaista arkkitehtuuria

0
Veden allla ja päällä yhtä aikaa. Ari Pölläsen teos ”Olen puoliksi vettä”.

Kaarina-talon ovet ovat olleet lukossa koronakevään ajan. Tämän viikon maanantaina ovet jälleen avattiin, ja paikalta löytyy myös uudet taidenäyttelyt.

Näyttelyiden avajaisia ei pidetä, mutta taideteoksia kannattaa käydä katsomassa omin päin.

”Kesäkuun näyttelyssä loistavat valokuvat”, kuvaillaan kaupungin tiedotteessa.

Kaarinassa asuvan, Haminasta kotoisin olevan Ari Pölläsen Olen puoliksi vettä -valokuvat on otettu vedenpinnan päältä tai alta – tai molemmin puolin.

– Minä en veneile, en harrasta kalastusta. Jos joskus uin, uin uimahallissa, mutta meren äärelle hakeudun aina, kun mahdollista, ja erityisesti silloin, kun kaipaan rauhoittumista tai vesilasiini uhkaa muodostua myrsky. Yli puolet kehostanikin on vettä. Ei liene yllätys, että valokuvissani poseeraa usein meri, järvi tai joki, hän kommentoi.

Kaarina-talon toisessa näyttelyssä, Meksiko arkkitehtien silmin -valokuvanäyttelyssä tutustutaan 30 valokuvan avulla Mexico Cityyn ja sen lähiympäristöön. Kuvat ovat Turun seudun Arkkitehtien kevään 2018 opintomatkalta. Matkakohteet valitsi ja oppaana toimi Meksikossa syntynyt, nykyään turkulainen arkkitehti Ulises Marques .

Mexico Cityssä asuu noin 21 miljoonaa asukasta. Vuorten keskellä sijaitseva kaupunki on sekä historiallisen että modernin arkkitehtuurin keskittymä. Kaupungista löytyvät muun muassa taiteilijoiden Frida Kahlon ja Diego Riveran kodit. Lisäksi arkkitehdit kävivät muinaisessa intiaanien rakentamassa Teotihuacánin pyramidikaupunkissa sekä kapeassa laaksossa sijaitsevassa Guanojuatossa, jonka talot on rakennettu rinteille.

Meksiko-näyttelyn tavoitteena on näyttää rakentamisen mahdollisuuksia ja eroja verrattuna kotimaiseen tyyliin.