Taiteilija toivoo puomin poistamista, lautakunta ei taipunut

0
Mökki Galleriaan ei pääse autolla perille. Arkistokuva gallerian avajaisista kesällä 2017.

Mökki Gallerian omistajat Sibel ja Jussi Kantola ovat tehneet kaupungille aloitteen Iso-Rauhalinnantien päässä olevan puomin siirtämiseksi. Puomi estää pääsyn taidegalleriaan autolla. Lähin pysäköintipaikka löytyy noin sadan metrin päässä Rauhalinnantien varrelta.

Heikosti liikkuvien ihmisten on Sibel Kantolan mukaan vaikea päästä vierailemaan Mökki Gallerian näyttelyissä pitkähkön kävelymatkan takia. Samoin taideteosten kuljettaminen mökille on hankalaa, ja huonolla säällä teokset voivat tärveltyä.

Kantolan mukaan Rauhalinnatieltä ylämäkeen nouseva Iso-Rauhalinnantie on hyväkuntoinen, asfalttipäällysteinen tie, jonka varrella ei ole rakennettuja kiinteistöjä ennen Mökki Galleriaa. Näin ollen liikennöinti galleriaan ei olisi häiriöksi naapureille.

Tekninen lautakunta päätti, ettei puomia poisteta, koska Iso-Rauhalinnantie on merkitty nykyisessä kaavassa kevyen liikenteen väyläksi. Aiemmin tie toimi katuna ja on siksi leveähkö ja hyväkuntoinen.

Perusteluissa todetaan, että kaava on ollut olemassa jo silloin, kun Kantolat ovat kiinteistön hankkineet. Heidän tiedossaan on siis ollut, ettei galleriaan ole suoraa ajoyhteyttä. Lautakunta katsoo, että väylä on tärkeä osa kevyen liikenteen verkostoa, ja autot olisivat vaaraksi muille kulkijoille.