Tuorlassa soi joka maanantai: Ensimmäinen lauluilta järjestettiin sateen takia sisällä

0
Tuorlassa järjestetään yhteislaulutilaisuuksia maanantaisin.

Paria minuuttia vaille kuusi maanantai-iltana Tuorlan Majatalon parkkipaikka on viimeistä ruutua myöten täynnä. Alkamassa on ensimmäistä kertaa järjestettävä Tuorla laulaa! -yhteislaulutilaisuus, joka selvästi on saanut väkeä liikkeelle.

Yhteislaulut oli tarkoitus järjestää alun perin majatalon pihapiirissä, mutta koska taivaalta pisaroi hiljakseen vettä, on laulut päätetty siirtää sisätiloihin.

Sisällä etsitään viimeisiä tuoleja, jotta kaikki mahtuisivat istumaan. 50-sivuiset lauluvihkoset ovat jo päässeet loppumaan, mutta joku keksii, että sanoja voi hyvin etsiä myös kännykällä netistä. Ilmassa on kihisevää odotusta ja tunnelma on tiivis.

Vaikka iso osa laulajista on eläkeikäisiä, ei turvaväleistä olla nyt huolissaan. Moni tuntuu olevan iloisen helpottunut, että pääsee vihdoin ihmisten ilmoille ja laulamaan yhdessä.

Hetken päästä ilmoille kajahtaakin Aamu Airistolla Petri Haapasalon säestäessä pianolla.

Yleisön pyynnöstä

Tuorlan Majatalon emäntä Marja Vaiste kertoo, että idea yhteislauluiltojen järjestämiseen tuli koronatilanteesta.

– Olemme tehneet asiakaskyselyitä, ja tällaista yhteislaulua on toivottu usein. Nyt sitten ajattelimme, että kun ollut huonosäinen talvi ja vielä tämä koronatilanne, niin jotain iloista ja mukavaa tekemistä tarvitaan.

Vaiste oli arvioinut etukäteen, että ensimmäisellä kerralla ihmisiä tulisi paikalle noin kolmisenkymmentä. Veikkaus osui hivenen alakanttiin: laulamassa oli vajaa nelisenkymmentä ihmistä.

Jatkoa ehkä luvassa

Lauluiltoja on jatkossa tarkoitus pitää maanantai-iltaisin. Pari tuntia kestävien yhteislaulujen välissä on tauko. Mukana illoissa on myös paikallisia yrityksiä.

Vaiste arvio, että tulevilla laulukerroilla saattaa ihmisiä tulla paikalle vieläkin enemmän.

– Useinhan käy niin, että ensimmäisellä kerralla ihmisiä lähtee vähemmän mukaan, mutta seuraavilla kerroilla on jo enemmän, kun paikalla olleet houkuttelevat lisää ihmisiä mukaansa.

Lauluillat jatkuvat ainakin kesäkuun ajan.

– Ja jos kysyntää on, niin mahdollisesti jatketaan heinäkuullekin, Vaiste lupailee.

 

Yhteislaulutilaisuudet Tuorlan majatalon pihapiirissä maanantai-iltaisin 15.6., 22.6. ja 29.6.

 

kello 18–20.