TVT:n kylkeen ei sittenkään uusia vuokra-asuntoja: ARA sanoi ei

0
Uusi vuokrakerrostalo olisi tullut Kaarinassa samaan kortteliin Turun vuokratalojen kanssa.

Turun kaupungin kiisteltyjen vuokra-asuntojen viereen Lautakunnankadun ja Hovirinnantien risteykseen piti tulla lisää vuokrakerrostaloja, jotka eivät ole Kaarinan kaupungin omia ja joita kaupunki ei halua.

Uusien vuokrakerrostalojen rakentuminen muuttui epätodennäköiseksi: yllättäen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ei myöntänytkään korkotukilainaa uudelle vuokrataloyhtiölle, Asunto Oy Eerikinhoville.

”Ottaen huomioon kaupungin asuntomarkkinatilanteen, kaupungin negatiivisen kannan hankkeeseen sekä muut seikat, ARA ei näe tarkoituksenmukaisena, että kohde toteutetaan valtion tukemalla lyhytaikaisella korkotukilainalla”, ARA perusteli ratkaisuaan.

Sen sijaan aiemmin ARA myönsi rahoituksen TVT Asunnoille eli Turun kaupungin vuokratalojen hankkeelle, vaikka Kaarinan kaupunki vastusti sitä.

Samassa korttelissa on TVT:n valmisteilla olevien kerrostalojen lisäksi Kaarinan Vuokratalojen kerrostalo Katariinankulma sekä yksi omistuskerrostalo.

Lainan hakijayhtiönä oli Hartela Länsi-Suomi Oy, joka omistaa korttelin. Rakennuttajana ja taloyhtiön tulevana omistajana olisi ollut Premico Vuokra-asunnot II Oy. Hankkeessa olisi sitouduttu kohtuuhintaisiin vuokra-asuntoihin ja tarvittaessa valitsemaan asukkaita sosiaalisin perustein.

ARAn päätöksestä voi vielä tehdä oikaisuvaatimuksen, eli ratkaisu ei välttämättä ole lopullinen. Hanke saatetaan myös toteuttaa ilman ARAn rahoitusta.