Tyrskähdetty: Lemun taistelujen muistomerkki hautautuu rikkaruohoihin, 65+-kortti kallistuu

0

Minulla oli pari viikkoa sitten vieras, jonka halusin viedä katsomaan Kaarinan nähtävyyksiä. Valitsin kohteeksi Lemun taistelujen muistomerkin. Ikävä kyllä perillä odotti aivan toisenlainen nähtävyys kuin odotimme. Muistomerkki pilkisti esiin rikkaruohojen keskeltä. Linnunkakat olivat siivoamatta, ja muistomerkin lähellä oli heitelty kiviä ympäriinsä. Lemun taistelusta tuli juhannuksena kuluneeksi tasan 212 vuotta. Olisin toivonut, että muistomerkki olisi ollut arvoisessaan kunnossa. Kenen tehtävä on huolehtia Kaarinan muistomerkeistä?

Nähtävyyteen pettynyt

Kiitos mahtavan ihanasta jumalanpalveluksesta 14.6. Saarna kosketti jokaista. Kiitos Henri ja Olli-Heikki.

Karanteenilainen

65+ -kortin ja muitakin liikuntamaksuja ollaan nostamassa 1.8. alkaen. Kieroa meininkiä. Koronan sulkemisajalta korteille saa hyvityksen, mutta tässähän se sitten otetaan takaisin. Ensi vuoden alusta on syytä saada ostaa 65+ -kortti puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Pidättekö meitä näin tyhminä

Kaarina-lehteä (17.6.2020) lainaten: ”Hällfors pysäköi kuitenkin autonsa lähemmäksi rantaa. Paikassa on ajokieltomerkki ja puomi, mutta puomi oli auki.” Jos rannalle ajo on kielletty merkein, antaako auki oleva puomi oikeuden ajaa sinne? Haloo ja hyvää päivää!

Littoistenranta

Kiitokset kaupungille ja työntekijöille rojolantien asfaltoinnista ja parannuksista.

Perärojolan Taisto ja Pirjo

Vastaus Tyrskähdykseen muistomerkistä

Lemun taistelujen muistomerkistä vastaa Kaarinan kulttuuripalvelut. Kaarinan viherpalveluiden työntekijät käyvät siimaamassa kasvillisuuden kiven ympäristöstä 3-4 kertaa vuodessa. Tänä vuonna se on tehty toukokuussa ja tällä viikolla.

Kaarina-lehti ei tavoittanut kulttuurityöntekijöitä.

Viheralueiden työnjohtaja Tiina Ranki

Vastaus Tyrskähdykseenuimarannan pysäköinnistä

Kaarina-lehti ei kannusta ihmisiä rikkomaan liikennesääntöjä. Jutussa oli kysymys siitä, onko oikein seisottaa väärin pysäköityjä autoja rangaistukseksi puomin takana.

Kaarina-lehden toimitus