Tyrskähdetty: Miksi Hovirinnan rannassa ei ole puita, saavatko 65+ -kortin käyttäjät hyvitystä ja missä kassavahdit?

0

Nimimerkille Vähemmän vihreää kakkaa (Kaarina-lehti 3.6.) Koirat ovat kiellettyjä rannalla, koska ne ovat terveysriskiksi. Siksi hanhet saavat olla siellä rauhassa.

Kuka niille mitään mahtaa

Hovirinnan ranta-alueella pitäisi olla enemmän puita tai muuta vastaavaa, jonne pääsisi suojaan auringon paahteelta. Onko unohdettu auringonoton vaarat?

Ei aurinkoon

Kaarina-lehti on hyvä lehti ja kivaa luettavaa. Viime lehdessä kuitenkin oli laitettu todella paha otsikko yhteen juttuun. Otsikko oli ”Älä ota kesäkissaa. ota kesäkani”. Juttu oli hyvä ja ymmärsin kyllä lopulta asian ytimen, mutta jos lukee vain otsikon, niin se voi yllyttää ottamaan lemmikin kesäksi ja sitten hylkäämään sen. Kesäkissaongelma on yleinen ja todella ikävä ongelma maassamme.

Eläinten ystävä

Miten Kaarinan kaupunki hyvittää 65+ -kortin käyttäjille sen, että liikuntapaikat ovat olleet suljettuina koronaepidemian takia?

Kortin käyttäjä

Palautetta K-kauppa Katariinalle. Kaksi avuliasta henkilöä on käynyt korona-aikana minun ja puolisoni puolesta kaupassa, koska kuulumme itse riskiryhmään. Tänään toinen apulaisistamme harmitteli kauppa-ostoksia tuodessaan, ettei saanut pakata ostoksiaan rauhassa loppuun. Ostosten pakkaaminen vei ymmärrettävästi aikaa, koska ruokaa oli 3-4 kassillista. Muut asiakkaat eivät malttaneet odottaa, vaan tulivat viereen keräämään omia ostoksiaan.​ Olen kuullut, että monissa kaupoissa on korona-aikana kassavahteja, jotka huomauttavat, jos asiakkaat eivät muista noudattaa turvaetäisyyksiä. Ihmetyttää, miksi ei omassa lähikaupassamme ole kassavahteja.

Riskiryhmäläinen

Vastaus Tyrskähdykseen 65+ -kortista:

65+ -kortin ja kuntosalien kausikorttien hyvitys annetaan siten, että nykyisen kortin ostaja saa seuraavan kausikortin, vuosikortin tai 65+ -kortin alennetulla hinnalla.

Uimahallin ja Kuntokoulun sarjakortteihin lisätään automaattisesti käyttämättä jääneet käyttöajat. Hyvitys latautuu, kun asiakas seuraavan kerran käyttää hallin portin leimauslaitetta.

Lähde: Kaarinan kaupunki

Vastaus Tyrskähdykseen kassavahdeista:

Kiitos palautteesta. Kaupassamme on huomioitu turvallisuus eri tavoin. Olemme esimerkiksi isoin kyltein niin kassa-alueella kuin muuallakin kaupassa pyytäneet asiakkaitamme huomioimaan turvavälit.

Kassoilla on merkitty turvavälit lattiamerkein ja kassahenkilön ja asiakkaiden väliin on asennettu suojapleksit. Lisäksi olemme asentaneet kaupan sisääntuloon ja kauppaan sisälle käsien desinfiointipisteitä.

Lisäksi olemme laittaneet kassa-alueelle asiakkaiden pakkaamispuolelle katosta roikkumaan suuret pleksit jotka jakavat/suojaavat asiakkaita toisiltaan pakkaamisen aikana.

Jokaisella meillä on yhteinen vastuu siitä, että turvavälit säilyvät riittävinä. Varmasti asiakkaan ystävällinen huomautus toiselle asiakkaalle tai tilanteesta kertominen kassalle asiasta auttavat vastaavissa tilanteissa jatkossa.

Kauppias Jari Suojanen