Uimahallin avaaminen ei aiheuttanut asiakasryntäystä

0
Patrik Blomqvist suuntasi Olivia-tyttärensä kanssa uimaan ensimmäisten joukossa.

Koko maassa jännitettiin alkuviikolla, miten koronarajoitusten purkaminen vaikuttaa suomalaisten käyttäytymiseen. Kaarinan uimahallissa ei ollut maanantaina merkkiäkään ryysiksestä, vaikka uimahalli oli auki ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen.

Uimahallissa työskentelevän Tiia Kurki-Prysonin mukaan uimahallin oven takana oli aamukuudelta muutaman eläkeläisen jono.

Aamun ensimmäisten tuntien aikana uimassa oli noin parikymmentä ihmistä. Puoli yhdentoista aikaan päivällä altaassa polski enää kolme ihmistä, eikä parkkipaikalla ollut pulaa vapaista ruuduista.

Patrik Blomqvist tuli maanantaina uimaan neljävuotiaan Olivian kanssa. Isä ja tytär olivat uimaan pääsemisestä selvästi riemuissaan.

– Tätä uimareissua on odotettu ja suunniteltu viime viikosta asti, kun kuulin, että uimahallit aukeavat. Normaalisti käymme uimassa lähes viikoittain. Nyt on ollut pitkä tauko, Blomqvist kertoo.

Parivaljakko oli viime viikolla käynyt pulahtamassa myös Littoistenjärven ja Hovirinnan rannoilla, mutta vesi oli vielä liian kylmää uimiseen. Maanantaina he olivat sopineet treffit uimahalliin ystäviensä kanssa.

–  Mennäänkö ekana vesiputousaltaaseen, Blomqvist kysyy ja saa vastauksesi innostuneen nyökkäyksen.

Kaarinan uimahallissa vilkkainta on normaalisti maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoaamupäivisin sekä iltaisin kello 17 jälkeen. Jos haluaa vältellä pahimpia ruuhka-aikoja, uimaan kannattaa suunnata liikuntapäällikkö Tapio Svärdin mukaan loppuviikolla.

– Rauhallisimmat päivät ovat tavallisesti torstai ja perjantai, Svärd vinkkaa.

Uimahalleille ei ole annettu varsinaista rajoitusta kävijämäärien suhteen, mutta Kaarinan uimahallin kassalla seurataan koko ajan tilannetta. Suunnitelmissa on Svärdin mukaan ottaa uimahalliin sisään yhtä aikaa maksimissaan noin 50–70 asiakasta. Maanantaiaamupäivänä ei oltu siis lähelläkään maksimirajaa.

–  Saunojen kylminä pitäminen varmasti pudottaa kävijämäärää, Svärd arvelee.

Normaalisti ruuhkaisimpina hetkinä Kaarinan uimahallissa voi Svärdin mukaan olla samaan aikaan noin 200–250 henkeä.

Saunat kylminä, vältä käteistä


Kaarinan uimahalli ja muut Kaarinan kaupungin sisäliikuntatilat ovat auenneet. Käyttäjämääriä rajataan, eli kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse sisään.

Asiakkaita ohjeistetaan pitämään turvaetäisyyksiä. Lisäksi toiveena on, että kassalla maksetaan pankki- tai luottokortilla eikä käteisellä.

Vesijuoksuvöitä ja uintikellukkeita on tarjolla uimareille, mutta saunat ovat kiinni eikä uimahallin takkatilaa voi vuokrata. Uimahallissa ei pidetä toistaiseksi uimakouluja, vauvauintia, vesijumppia tai ryhmäliikuntaa.

Muissa sisäliikuntatiloissa puku- ja suihkutilat ovat kiinni, mutta vessat ovat mahdollisuuksien mukaan auki.

Saunoja ei lämmitetä myöskään Kaarinan keskusliikuntapuistossa, Littoisten monitoimitalolla tai Pontelassa. Visiitin kuntosali pidetään toistaiseksi suljettuna.

Hovirinnan rantasaunaa ei vuokrata, mutta uimarannoilla vessat ovat auki. Uimarantojen pohjat tarkistetaan sukeltamalla 15.6. mennessä.