Vesi lainehti toimistorakennuksen käytävällä Kaarinassa

0
Liikekäytvän toinen pääty oli viikko sitten tiistaina veden vallassa. Vesiraja kulki Kaarina-lehden konttorin kohdalla.

Kaarinan torin laidalla sijaitsevassa kiinteistössä tapahtui viikko sitten tiistaina mittava vesivahinko. Vesi lainehti kiinteistön toisen kerroksen käytävällä varhain tiistaiaamuna. Rakennuksessa sijaitsee muun muassa Kaarina-lehden toimitus.

Kiinteistö Oy Kaarinantorin isännöitsijän Sami Salmion mukaan yhdessä kiinteistön liikehuoneistoista oli haljennut pesukoneen tulovesiletku. Hana oli ollut auki, joten vettä oli valunut yön aikana lattialle satoja litroja.

– Vahingon suuruudesta kertoo jotakin, että jos kerrostaloasunnon keittiössä kaatuu kymmenen litran vesisanko lattialle ja vesi pääsee laminaatin alle, koko laminaatti puretaan ja rakenteita kuivataan 2-3 viikkoa. Tässä tapauksessa sitä vettä oli tullut tosiaan satoja litroja, Salmio vertaa.

Hän muistuttaa ihmisiä käyttämään pesukoneita vain valvotusti ja käytön jälkeen sulkemaan laitteen käyttöveden hanan.

Turkutalo Oy tuli tiistaiaamuna paikalle imuroimaan vedet lattioilta sekä poistamaan laminaatteja.

Vedet valuivat kampaamoon

Vettä oli valunut yläkerrasta myös katutason liikehuoneistoihin. Alakerrassa olevan pukuhuoneen lattia oli Salmion mukaan veden kastelema. Samoin katutasossa sijaitseva Hiushuone Mainio oli viime viikolla suljettuna vesivahingon takia.

Tällä viikolla kampaamo on taas auki ja yrittäjät Ria Vaaksjoki ja Päivi Autio kertovat jatkavansa tiloissa työskentelyä niin kauan kuin se on remontin puitteissa mahdollista.

– Elämme nyt päivä kerrallaan. Emme olisi kaivanneet tätä koronan jatkoksi, mutta onneksi täällä pystyy edes tällä hetkellä työskentelemään.

Kampaamossa joudutaan uusimaan ainakin lattiat. Myös väliseiniä joudutaan purkamaan.

– Väistötiloihin siirtymistä emme ole vielä miettineet, koska esimerkiksi pesupaikkoja olisi hankalaa ruveta siirtämään, naiset perustelevat.

Edessä kuukausien remontti

Kiinteistö Oy Kaarinantorissa ryhdytään luultavasti tällä viikolla purkamaan kastuneita pintoja ja kuivattamaan rakenteita. Vahinkokartoitusraportissa arvioidaan remontin kestoksi 3-5 kuukautta.

– Nyt tehty raportti on vasta arvio. Vahinkojen laajuus tarkentuu vasta sitten, kun rakenteita päästään avaamaan, vahinkokartoitusta tekemässä ollut Mikko Niemel ä Recover Oy:stä kommentoi.

Osa yrityksistä joutuu siirtymään remontin ajaksi väistötiloihin. Kaarina-lehden toimiston osalta vahingot jäivät todennäköisesti vähäisiksi. Toimiston asiakaspalvelu on kesätauolla, joten remontti ei juurikaan haittaa toimintaa.

Kiinteistö Oy:n kiinteistövakuutus korvaa Salmion mukaan kiinteistön rakenteille aiheutuneet vahingot. Sen sijaan liiketiloissa toimivien yritysten toiminnan keskeytymistä tai siirtymistä väistötiloihin Kiinteistö Oy:n vakuutus ei korvaa.

– Toivottavasti yrityksillä on vakuutukset kunnossa. Ymmärrän, että tämä on yrittäjille todella paha juttu, kun ensin korona karkotti asiakkaat ja sitten, kun toiminta lähtee palautumaan, tulee tällainen, Salmio harmittelee.