Arttu Mannelin siirtyy Ura Basketin valmennuspäälliköksi

0
Arttu Mannelin siirtyy Loimaan Bisonseista vahvistamaan Ura Basketin valmennusta. Arkistokuva.

Koripalloliiton huippukoripallovalmentajatutkinnon suorittanut Arttu Mannelin aloittaa valmennuspäällikkönä Ura Basketissa. Kolme viimeisintä kautta Loimaan Bisonsien päävalmentajan tonttia hoitanut Mannelin liittyy Uraan elokuussa.

Pesti Kaarinassa on lahtelaislähtöiselle Mannelinille mieluisa haaste. Kasvattajaseurana profiloitunut Ura Basket saa Artulta pelkkää kiitosta osakseen.

– Olen innoissani! Ura on ollut pitkään junioripuolella Suomen kärkiseuroja. Seuralla on toimintaa lähestulkoon joka sektorilla kerhoista ja junioreista aikuisiin, Unifiedista ja harrastetoiminnasta kilpakorikseen asti. Potentiaalia on silti kasvaa ja kehittyä vieläkin paremmaksi, Mannelin uskoo.

Toistakymmentä vuotta ammattivalmentajana työskennellyt Mannelin tuo mukanaan kokemusta useista eri seuroista ja sarjatasoista. Ennen siirtymistään Loimaalle Mannelin toimi muun muassa päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä Namika Lahti Junioreissa, ja myöhemmin vastaavissa rooleissa Lahti Basketballissa.

Lahti Basketballin kanssa hän saavutti keväällä 2016 Divari B:n voiton, ja keväällä 2017 LaBa ylsi Divari A:n runkosarjan voittoon ja finaalipaikkaan asti. Loimaalla hän luotsasi Bisonit Divari B:n voittoon heti ensimmäisellä valmentajakaudellaan. Seuraavana keväänä Loimaa ylsi finaaliin asti, ja kun korona keskeytti kauden 2019-2020 oli Mannelinin valmentama joukkue runkosarjan kakkosena.

– Olemme erittäin iloisia, että olemme saaneet Artun kaltaisen, kokeneen valmentajan toimintaamme mukaan, sanoo Ura Basket ry:n puheenjohtaja Sanna Viipuri .

Ensimmäisellä kaudella Ura Basketissa painopiste tulee olemaan vanhemmissa junioreissa. Mannelin ottaa 19-vuotiaiden poikien SM-sarjapaikkaa tavoittelevan A-poikien kilpajoukkueen vastuulleen kaudeksi 2020-2021. Lisäksi yhteistyötä divarin ja edustusjoukkueen kanssa tiivistetään niin, että pelaajapolkua ja pelaajan kehittymistä voidaan tukea yli siirtymisen junnuista aikuisten sarjoihin.