Desinfioi korona pois valolla – Etätoimistot tyrehdyttivät Vetrospacen kasvun, nyt kehitteillä huone tapaamistiloiksi vanhainkoteihin

0
Fotonidesinfioiva valaistus menee automaattisesti päälle, kun toimistosta lähdetään. Toisaalta se ei ole vaarallista ihmiselle, vaikka sisällä olisikin, Vetrospacen myyntijohtaja Samuel Paulasaari kertoo.

Littoisissa sijaitseva yritys Vetrospace valmistaa toimistoja, joihin on asennettu fotonidesinfioiva valaistus. Tällaisella valaistuksella on sekä bakteereita että viruksia tappava vaikutus.

Vaikka yritys on valmistanut tätä valaistusteknologiaa käyttäviä toimistokokonaisuuksia vuodesta 2017, tänä keväänä koronaepidemian myötä kiinnostus tuotetta kohtaan kasvoi voimakkaasti.

Yrityksen myyntijohtaja Samuel Paulasaari myöntää, että valaistuksella voi tuhota myös koronaviruksia pinnoilta.

– Kun valaistuksen jättää päälle toimistoon yön yli, pinnoilta saadaan tuhottua 99,9 prosenttia bakteereista ja viruksista, hän kertoo.

Paulasaari korostaa, että valo tappaa kuitenkin pöpöjä vain pinnoilta.

– Meille on tullut kyselyjä, että kuoleeko koronavirus myös ihmisestä, joka tulee oleskelemaan toimistoon. Niin se ei kuitenkaan toimi, Paulasaari nauraa.

Käytössä sairaaloissa

Itse teknologia, fotonidesinfioiva valaistus, ei ole Vetrospacen kehittämä, mutta toimistokokonaisuus, jossa he sitä käyttävät, on yrityksen patentoima.

Fotonidesinfoivaa valaistusta käytetään Health-tuoteperheessä, ja ne on suunnattu erityisesti terveydenhuollon, apteekkien ja laboratorioiden tarpeeseen. Käytössä näitä on muun muassa Tyksissä.

Vaikka kiinnostus bakteereja ja viruksia tappavaa toimistoa kohtaan on tänä keväänä ollut kasvussa, varsinaisesti yrityksen myynnissä se ei vielä ole näkynyt, Paulasaari kertoo.

– Ihmisethän ovat olleet nyt pääosin etätöissä. Vasta kun syksyn mittaan palataan jälleen toimistolle, aletaan kiinnittää entistä enemmän huomiota työhyvinvointiin, hän uskoo.

Tuotanto Littoisissa

Fotonidesinfioivalla valaistuksella varustetut toimistot ovat vain yksi Vetrospacen tuotteista. Yrityksen päätuote on äänieristetyt ja hyvällä ilmanvaihdolla varustetut toimistot, joita myydään eri kokoisina valmiina kokonaisuuksina.

Parhaillaan yrityksessä on suunnitteilla erilaisia hygieenisiä tapaamistiloja, joita voisi olla käytössä esimerkiksi pankeissa tai vaikkapa vanhainkodeissa.

– Tässä keskellä menee pleksi, ja molemmilla puolella on oma ilmanvaihtonsa, Paulasaari näyttää.

Tuotteet paitsi suunnitellaan myös valmistetaan Littoisten tuotantotiloissa.

Paulasaari kertoo, että yritys laajentaa, ja myynnistä entistä isompi osa tilataan ulkomaille. Laajentamisesta huolimatta he aikovat pitää toimiston ja tuotannon edelleen Littoisissa.

– Täällä on hyvä olla, ei meillä ole täältä kiire minnekään, Paulasaari toteaa.