Häh: Miksi kaupunki ei tiedottanut Piikkiön laajasta vesikatkoksesta?

0

Piikkiössä alettiin viime perjantain illalla ihmetellä, kun vesi alkoi norua vesihanoista yhä pienemmällä paineella. Lauantaina vesi oli monessa kodissa ja yrityksessä kokonaan poikki.

Kaarinan vesihuoltolaitokselta kerrotaan Kaarina-lehdelle , että vanha vesijohto oli haljennut Moskalassa. Vesihuoltolaitos havaitsi ongelman lauantaina aamulla. Haljennut putki vaihdettiin uuteen, ja vika oli kokonaan korjattu lauantaina iltayhdeksän aikaan.

Kaarinan kaupungin verkkosivuilla ei katkoksesta kerrottu mitään, eikä asukkaita informoitu suoraan. Ihmiset soittelivat vesihuoltolaitokselle ja jakoivat tietoa sosiaalisessa mediassa.

Vesihuoltolaitokselta vastataan, että ajantasaista tietoa ei saatu verkkosivuille kaupungin verkkosivu-uudistuksen vuoksi. Tekninen päivystäjä saikin sitten vastata yhteensä 80 puheluun.

Monet piikkiöläiset peräänkuuluttivat myös sitä, että paikalle olisi pitänyt tuoda kaupungin vesisäiliö. Helteisenä päivänä varsinkin autottomat asukkaat olivat pulassa. Vesihuoltolaitokselta vastataan, että vesisäiliö tuodaan äkillisissä korjaustapauksissa paikalle vasta, kun korjaus kestää yli vuorokauden.

Vesipula aiheutti monia arjen ongelmia Piikkiössä. ”Työmaal, ku tarvii maailmalle viel ruokaa laittaa, ni vesi on kyl yllättävän tärkee elementti… tänäänki jouduin jo liiakski kermasia kermaperunoita ja lihan kastiketta planttaamaan kermalla”, kommentoi yksi some-keskustelijoista.