Häh? ”Miksi laskutuksen ongelmat kaadetaan lapsiperheiden niskaan?”

0
Päivähoidon laskuja tuli kesäkuussa peräti kaksi. Arkistokuva.

Kaarinalainen perheenäiti otti Kaarina-lehteen yhteyttä päivähoidosta tulleiden laskujen takia. Perheelle lähetettiin kesäkuussa kaksi laskua, joista ensimmäisen eräpäivä oli 10.6. ja toisen 30.6. Nyt maksettavaksi on tullut jo kolmas päivähoidon lasku, jonka eräpäivä on tällä viikolla 10.7.

Äiti ihmettelee, miksi päivähoidon laskut kasaantuvat kesään.

– Monella vanhemmalla voi olla lomautusrahat vielä saamatta ja perheen talous on tiukoilla. Aika typerää, että laskutuksen ulkoistamisesta koituneet ongelmat kaatuvat lapsiperheiden niskaan, äiti harmittelee.

Talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskisen mukaan laskutusongelmat eivät johdu ulkoistamisesta, vaan taloushallinnon ohjelman vaihtumisesta. Tilikunta Oy hoiti taloushallinnon ja palkanlaskennan jo edellisvuonna, mutta silloin oli käytössä kaupungin vanhat ohjelmat.

– Ohjelmatkin vanhenevat ja niitä pitää välillä vaihtaa uusiin. Kaupungilla on toimialoillaan useita ohjelmia, joista on pitänyt tehdä liittymät uuteen Tilikunnan taloushallinnon järjestelmään muun muassa laskutusta varten. Ne voitiin tehdä ja testata vasta, kun edellinen vuosi oli laskutettu kaupungin vanhoilla järjestelmillä. Ongelmia on ollut paljon ja viivästyksiä laskutukseen tuli paljon enemmän kuin odotettiin, Sinervuo-Koskinen pahoittelee.

Hänen mukaansa kaupunkilaisia on tiedotettu laskutusongelmista Kaarinan kaupungin verkkosivuilla. Alkuvuoden laskuja lähetettiin jonkun verran maalis- ja huhtikuun aikana, mutta suurin osa laskuista lähti vasta touko-kesäkuun aikana.

Varhaiskasvatuksen osalta huhtikuun laskut lähetettiin viikolla 24 ja toukokuun laskut viikolla 26. Perhe on saanut maksettavakseen kesäkuussa siis huhti- ja toukokuun laskut. Kesäkuun laskut lähtevät normaalin laskutusaikataulun mukaan heinäkuussa.

Laskujen maksamiseen on Sinervuo-Koskisen mukaan mahdollista saada lisää maksuaikaa ottamalla yhteyttä laskuissa näkyviin yhteystietoihin.