Kaarinassa nähdään koronasta huolimatta kesäteatteria

0
Joonatan Tetri ja Ella Haapakoski ovat Risto ja Nelli Piikkiön Tammipartion kesäteatterin ensi kesän esityksessä. – Parasta näyttelemisessä on se, kun täällä saa uusia kavereita ja kokemuksia, Ella Haapakoski kuvailee.

Sipilänmäen kesäteatterin katsomossa istuu pieni porukka tutkailemassa paperipinoja ja suunnittelemassa tulevaa. Meneillään on Piikkiön Tammipartion kesäteatterin ensimmäiset harjoitukset Risto Räppääjä ja Sevillan saituri -näytelmästä.

Näytelmän piti tulla ensi-iltaan jo tänä kesänä, mutta koronaepidemian vuoksi esitys päätettiin siirtää ensi kesään. Vaikka itse esitystä ei nähdäkään, jotakin on sentään luvassa.

– Kuvaamme esityksestä mainostrailerin ja julkaisemme sen somessa sinä päivänä, jolloin ensi-illan piti olla, tuottaja Elina Hilakari lupaa.

Tammipartion kesäteatterin tavoin myös useat muut kesäteatterit pitävät tänä kesänä ovensa kiinni. Poikkeuksena joukossa on Ykkösryhmän Kuusiston Linnanraunioiden Musiikkikesäteatteri, jonka Sankari Puluboi -näytelmän esitykset alkavat Taiteiden yönä 13. elokuuta ja jatkuvat syyskuun alkuun asti.

Sankari Puluboi sai ensi-iltansa viime kesänä. Tämän kesän alkuun suunniteltu esitysjakso jouduttiin näytelmän ohjaajan Nina Erjossaaren mukaan perumaan poikkeustilanteen vuoksi.

– Harjoituksia pystytään järjestämään heinä-elokuussa taas livenä poikkeustilan jo helpottaessa. Harjoitukset ovat olleet mahdollisia myös osittain etänä, Erjossaari kertoo.

Teatteria aikuisilleKuusiston Linnanraunioiden Musiikkikesäteatterilla on tulossa elo-syyskuussa Sankari Puluboin lisäksi ohjelmistoon toinenkin esitys nimeltään Rauniot Live . Kyseessä on musiikkiteatteri-ilta, joka yhdistää musiikin, impron ja uudet biisit.

Rauniot Live on suunnattu aikuisille, mutta esitykset ovat kuitenkin sellaisia, joita voi tulla katsomaan lapsetkin, Erjossaari sanoo.

Rauniot Live nähdään Taiteiden yönä 13.8. ja Yrittäjän päivänä 5.9.

Kuusiston Linnanraunioiden Musiikkikesäteatteri on Ykkösryhmän hanke, jonka tarkoituksena on perustaa pysyvä musiikkikesäteatteri linnanraunioille ja elävöittää raunioiden toimintaa. Hanke on saanut Varsin Hyvä -maaseuturahaston Leader-apurahaa.

Arkeologin arvoitusKuusiston Linnanraunioilla tapahtuu loppukesästä muutakin. Piispanpäivien yhteydessä, elokuun ensimmäisenä lauantaina, Linnanraunioilla nähdään Meriryhmän Arkeologin arvoitus! -teatteriesitys. Kyseessä on koko perheelle suunnattu pelillinen seikkailu esihistoriassa, jossa tuhansien vuosien takainen Suomi avautuu katsojille teatterin, nukketeatterin ja musiikin keinoin. 

Esitys pohjautuu arkeologi Ilari Aallon ja kuvataiteilija Elina Helkalan tietokirjoihin  Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita – nuoren arkeologin käsikirja  ja  Matka muinaiseen Suomeen.

Lisäksi Nina Erjossaaten Laulusaari-yritys järjestää raunioilla kesän aikana Laululahjailtoja .

– Biisinuotiolla kuullaan laululahjoja ja tarinoita biisien synnyistä. Mukana olen minä, eli Neiti Ö, Valtteri Lipasti ja Midis (Mitja Erjossaari) .

Laululahjat järjestetään linnanraunioilla 16., 23. ja 27.8.

Kaarina-teatterissa Kahdeksan naista -näytelmä palaa ohjelmistoon elokuussa. Kaarinan Nuorisoteatterin  Bang bang you´re dead  saa ensi-iltansa syyskuussa. Sipilänmäen kesäteatterin näytelmän esitykset siirtyvät ensi kesään.