Kassunkulma on kissan valtakunta

0
Kassu viihtyy sylissä ja rakastaa silittelyä. Se on kissaksi jo vanha ja kuumina päivinä tykkää nukkua pitkät päiväunet, Tarja ja Seppo Hietaranta kertovat.

Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään jälleen sunnuntaina. Tapahtumaan on ilmoittautunut 400 puutarhaa, joista kaksi on Kaarinassa. Piikkiöläiset Tarja ja Seppo Hietaranta päättivät tänä vuonna ensimmäistä kertaa ilmoittautua tapahtumaan omalla puutarhallaan Kassunkulmalla.

– Tapahtumassa hienointa on se, että pääsee katselemaan, mitä ihmiset ovat tehneet puutarhassaan. Joitakin ideoita saattaa myös tarttua omaan puutarhaan, Tarja Hietaranta kertoo.

Aikaisempina vuosina pariskunta on vieraillut muiden puutarhoissa. Siitä syntyi ajatus osallistua itsekin tapahtumaan.

Kassunkulma on saanut nimensä Kassu-kissasta. Puutarhasta löytyy sammaleesta tehty muotokuva Kassusta, joka seisoo komeana takapihan puiden lomassa. Muotokuva on pysäyttänyt hetken, missä Kassu vaani kinkkua pöydältä.

Kassun lisäksi puutarhassa viihtyvät oravat, pikkulinnut ja sammakot. Tänä keväänä oman pihan merkitys on korostunut, kun kodissa vietetään muutenkin enemmän aikaa.

– Nyt koronakeväänä on ollut mukavaa, kun on voinut työpäivän jälkeen tulla puutarhaan rentoutumaan. Siellä on aina jotain pientä projektia, ja tekemistä riittää, Tarja kertoo.

Vuosien ahkeroinnin tulos

Kassunkulmaa on muokattu 24 vuotta. Ensimmäisenä se sai kuusiaidan, josta myöhemmin tuli kehys pihalle. Näkösuojan lisäksi kuuset suojaavat hallalta ja antavat paremman kasvualustan muille kasveille.

– Aluksi mentiin lasten ehdoilla, koska piha oli heidän leikkialuettaan, Tarja Hietaranta nauraa.

Uusia kasveja on löytynyt vuosien varrella, ja puutarhan ulkomuoto onkin muuttunut paljon kuusiaidan ja muiden puiden kasvettua pituutta. Seppo Hietaranta siistii säännöllisesti kuusia, jotta ne eivät pääsisi kasvamaan liian korkeiksi.

Myös haasteita on kohdattu, mutta puutarhureille ongelma on yksi rikkaruoho muiden seassa.

– Pihamme maa on paksua savea, joten siihen ei voi suoraan istuttaa mitään. Kasvit on ollut pakko istuttaa koholle, kuten myös kuusiaitakin, Tarja kertoo.

Avoimet puutarhat

Tapahtumaa vietetään sunnuntaina 5.7. klo 12–17.

Kaarinasta mukana kaksi puutarhaa, Kassunkulma ja Kuusiston kartanopuutarha.

Puutarhojen osoitteet ja muut lisätiedot www.avoimetpuutarhat.fi