Kesäteatteria kotipihalla

0
Valtteri Roihan yhden miehen teatteri kiertää tänä kesänä kotipihoja.

Valtteri Roihan tähdittämä KotiRoiha-teatteriesitys kiertää tänä kesänä esiintymässä ihmisten takapihoilla. Kyseessä on yhden miehen teatteri, joka on tehty yhteistyössä turkulaisen Linnateatterin kanssa.

– Esityksessä käydään läpi Linnateatterin historia. Esityksessä on pätkiä Mielettömästä Turun historiasta , Luolamies -trilogiasta ja esimerkiksi William Shakespearen kootuista teoksista, ja käydään siinä läpi koronaohjeistustakin huumorin kautta, Roiha paljastaa.

Idean yhden miehen kesäteatteriin Roiha sai keväällä almanakan tyhjennyttyä koronaepidemian myötä. Vastaavaan ideaan hän ei ole törmännyt muualla.

– Olen tehnyt esitykseni tiukimpaan koronarajoitusaikaan ja aloitin esitykset jo kesän alussa. Silloin varsinkin olin varmaankin Suomen ainoa, joka tällaista teki, Roiha sanoo.

Tähän mennessä kesälle on tilattu jo kuutisenkymmentä esitystä ympäri seutukunnan Salosta Paraisille, Loimaalta Kaarinaan saakka.

– Kaarinassa olen käynyt esiintymässä Kaarinakodissa muistisairaille ja useammallakin keikalla esimerkiksi Hovirinnassa ja Piikkiössä, Roiha sanoo.

Esityksen voi tilata omalle takapihalleen ja Roiha kertoo, että on varautunut jatkamaan esityksiä syyskuun alkuun saakka, jolloin hänellä alkavat ohjaustyöt Kaarina-teatterissa.

– Henkinen tavoite minulle olisi myydä sata kiertävää esitystä, Roiha pohtii.