Koronavirusta yhä Kaarinassa

0
Koronavirusnäyte otetaan useimmiten nylontikulla nenänielusta.

Koronavirusepidemia on Suomessa lähes seisahtunut, mutta kokonaan epidemiasta ei ole päästy. Kaarinassakin todettiin yksi uusi koronatartunta sitten viime Kaarina-lehden .

Yhteensä Kaarinassa on todettu 16 varmaa koronavirustartuntaa, ja heistä lähes kaikki ovat jo parantuneet. Oireet ovat olleet Kaarinassa lieviä.

Uuden koronatapauksen altistuneiden määrä oli pieni, kertoo Kaarinan terveyskeskuksen avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen .

Arjonen myös toteaa, että THL:n tilastoissa oli ainakin alkuviikolla vielä sekaannuksia eivätkä Kaarinan luvut pidä virallisissa tilastoissa täysin paikkaansa.

Hiljaisen kevään jälkeen kaarinalaiset ovat nyt ottaneet aktiivisesti yhteyttä terveyskeskukseen. Heinäkuussa suuri osa lääkäreistä kuitenkin lomailee, joten tällä hetkellä ei ole paras aika esimerkiksi vuosikontrolleille.

Arjonen muistuttaa, että tuki- ja liikuntaelinpulmissa, kuten selkä-, nivel- ja olkapäävaivoissa kannattaa kysyä mahdollisuutta fysioterapeutin suoravastaanottoon lääkärin sijaan. Tuki- ja liikuntaelinkipuihin saa yleensä parhaiten apua fysioterapeutilta, ja tarvittaessa samalla vastaanotolla on saatavilla lääkärin konsultointiapuakin.