Kulkureita kävi Kaarinassa

0
– Aikuiset, iäkkäät ihmiset ovat ihana kohderyhmä. Kokemus on niin vahva, kuvailee Evgeny Kostyukov.

Ikäihmisten palvelukeskuksissa eri puolilla Kaarinaa iloittiin viime viikolla tanssitaiteesta. Kesäkulkurit kiersivät esiintymässä asukkaille.

Tanssitaiteilijat Anniina Ukkonen ja Evgeny Kostyukov tanssivat turvavälien vuoksi palvelukeskusten pihoissa. Sateisina päivinä yleisö seurasi esitystä ikkunan läpi.

– Tämän kesän esityshetket ovat olleet erityisen koskettavia. Ikkunankin läpi on nähty paljon iloista, innostunutta yleisöä. Tilanne on tosi poikkeuksellinen, monet ikäihmiset eivät ole kohdanneet hoivakodin ulkopuolisia ihmisiä kuukausiin, pohti Ukkonen esityksen jälkeen.

Kesäkulkurit on Läntisen tanssin aluekeskuksen esitys- ja työpajakokonaisuus, joka kiertää Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa heinäkuun ajan. Kaarinassa Kesäkulkureiden kiertue on ollut useana vuonna osa kesäohjelmaa.

– Kesäkulkureiden ohjelma on laadukasta, kiinnostavaa ja helposti lähestyttävää. Esitykset ovat näyttäviä, ja tutut melodiat ja aiheet selvästi puhuttelivat tämänkin vuoden yleisöjä, miettii kulttuurituottaja Maija Leino Kaarinan kaupungista.