Ota kesä vastaan kalanruoto päässä

0
Jenny Holmberg kertoo, että lettikampaukset ovat olleet suosittuja jo pidemmän aikaa. Mallina Matilda Nieminen.

Erilaiset lettikampaukset ovat olleet suosittuja jo pitkään. Jenny Holmberg kaarinalaisesta parturi-kampaamo Helisasta kertoo, että erityisesti kesällä lettikampauksia laitetaan paljon. Lettejä näkyy nykyisin myös hääkampauksissa.

Palmikointia aloittaessa kannattaa Holmbergin mukaan lisätä käsiin ensin hiukan hiusvahaa, joka poistaa hiuksista sähköisyyttä ja liukkautta.

Jos palmikointi ei ole tuttua, hän neuvoo aloittamaan kolmella hiusosiolla tehtävällä perusletillä. Letin paikkaa voi sitten päässä vaihdella.

Kun tavallinen letti on hallussa, voi kokeilla ranskalaista tai hollantilaista lettiä. Molemmissa lisätään hiusosioon lisää hiuksia letin edetessä. Ranskalaisessa letissä hiusosiot siirretään toistensa väliin yläkautta, hollantilaisessa alakautta.

Letin voi tehdä eri puolelle päätä, tai sen voi yhdistää esimerkiksi nutturakampaukseen, Holmberg vinkkaa.

Myös kalanruotoletti on helppo oppia ja Holmberg neuvoo, että näyttävyyttä siihen saa kun letin jättää vähän suttuiseksi ja letittää sen erikokoisilla osioilla.

– Kalanruotoletissä letitettävä hiusosio jaetaan kahtia ja vuorotellen otetaan pieni määrä hiuksia oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikeanpuoleiseen osioon, Holmberg kertoo.

Kalanruotoletti saa olla taiteellisen suttuinen, mikä onnistuu letittämällä eri kokoisia osioita ja löysyttämällä palmikkoa lopuksi.

Jos palmikoinnista innostuu enemmänkin, Holmberg vinkkaa katsomaan letitysohjeita Youtubesta.

– Ohjeita on helpompi seurata videolta kuin kuvista. Ja itselle on aina vaikeampi tehdä kuin toiselle, hän neuvoo.