Mielipitei: Tammisillan etanat ja kaupungin heinikko

0

Kaarinan kaupungilta tuli viime vuonna tiedote tammisiltalaisille, että Tammisillassa on havaittu poikkeuksellisen paljon espanjansiruetanoita. Tiedotteessa kehotettiin keräämään niitä ja neuvottiin, kuinka ne pitää hävittää. Omakotiyhdistykseltä tiedusteltiin, oltaisiinko kiinnostuneita keräilyastiasta. Kyselystä sai käsityksen, että kaupunki kenties olisi valmis tulemaan vastaan eli järjestäisi astian. Sitä kysyttäessä oli vastaus kuitenkin, ettei kaupungilla ole resursseja siihen.

Tammisillassa on ahkerasti kerätty etanoita. Suurin osa asukkaista on yrittänyt pitää nurmikot lyhyinä, koska pitkässä heinikossa etanat viihtyvät ja saavat olla rauhassa.

Tammisillassa on myös kaupungin omistama viheralue. Se oli ennen lasten leikkikenttänä, mutta jo monta vuotta sitten kaupungin päättäjät olivat sitä mieltä, että tammisiltalaiset eivät tarvitse leikkikenttää. Lähin leikkikenttä on Piikkiön keskustassa. Tämä nykyinen virhealue on ollut vuosikaudet huonosti hoidettu. Viime vuonna se tultiin niittämään traktorilla muistaakseni 5. heinäkuuta. Tänä vuonna se tapahtui viime viikolla.

Heinikko on usein todella pitkä ja siksi otollinen lisääntymispaikka etanoille. Kaupunki itse edesauttaa, että etanat saavat lisääntyä ja kehittyä rauhassa. Ihmettelen, että Tammisilta on eriarvoisessa asemasa. Muualla kaupungissa viheralueet on hoidettu mielestäni hyvin. Kysyisin viheralueiden päälliköltä, miksei Tammisillan viheralueesta huolehdita?

Marita

Vastaus mielipiteeseen

Tammisillan nurmialueiden hoidosta olisi pitänyt huolehtia, mutta se oli valitettavasti unohtunut Piikkiön nurmikonhoitourakasta kokonaan. Havahduin asiaan kerran kotimatkallani ja tilasin kohteeseen leikkuun. Jatkossa sitä tullaan leikkaamaan noin kerran kuukaudessa.

Viheraluepäällikkö

Ossi Vesalainen