Heidän lisäkseen myös pikkuveljet Edvard ja Conrad ovat lähes päivittäin mukana Piikkiössä Makarlan Mönkijäsafareiden pyörittämisessä.
Idea syntyi kahdessa kuukaudessa valmiiksi liiketoiminnaksi, neljän 6–12-vuotiaan alakouluikäisen alusta asti rakentamana.
Voisi sanoa, että yrittäminen on pojilla verissä.
– Heh, no joo siltähän se näyttää, Langh Groupin toimitusjohtaja, äiti Laura Langh-Lagerlöf hymyilee.
– Pojat ovat olleet tosi omatoimisia koko ajan, he ottavat vastaan asiakkaat, opastavat safareilla ja järjestävät tarvittaessa välipalaa reitin varrelle, hän jatkaa.
Safari ei ole rallia
Mistä mönkijäsafarissa on sitten kyse?
– Meillä on pari erilaista reittivaihtoehtoa. Lyhyempi on noin seitsemän ja pidempi noin viisitoista kilometriä. Matkan varrella on peltoteitä, metsäisempiä osuuksia ja vaativammalla reitillä kallioisia rinteitä. Reitti muovataan aina sen mukaan, miten kokeneita kuljettajia safarille lähtee, Arthur kertaa.
Safariin kuluu aikaa tunnista kahteen. Reitti on vaihtelevaa: helpommilla osuuksilla voidaan ajaa lujempaa, jos osallistujien taidot sen sallivat, ja metsissä taas haastavampi maasto pakottaa ajamaan hiljempaa.
– Turvallisuus edellä mennään. Opas vetää safaria, reitillä ei saa ohitella tai kiilailla muita, Victor muistuttaa.
Mainostusta vain somessa
Makarlan Mönkijäsafarit on tiettävästi alueen ainoa mönkijäsafareita tarjoava yritys. Vastaavia ohjattuja kierroksia on tarjolla esimerkiksi Jämsän Himoksella.
– Aika oman pään mukaan olemme menneet, mutta toki pientä hinta- ja palveluvertailua on tehty muiden alan yrittäjien nettisivuilla, Victor kertoo.
– Olemme mainostaneet toistaiseksi lähinnä vain sosiaalisessa mediassa, joten siihen nähden suosio on ollut positiivinen yllätys.
Safareilla käytettävät mönkijät ovat kahta kokoluokkaa: suurempi on 450-kuutioinen ja pienempi, lapsille tarkoitettu, 90-kuutioinen.
Haastatteluhetkellä suurin ryhmäkoko safareilla oli seitsemän. Isoja mönkijöitä on käytettävissä viisi ja pieniä kolme.
– Osa asiakkaista on pariskuntia, ja he tulevat safarille usein toisen tuttavapariskunnan kanssa. Siksi hankimme viidennen ison mönkijän, koska opas vetää letkaa sellaisella, Laura Langh-Lagerlöf sanoo.
Pojat uskovat, että mönkijäsafareilla voisi olla lähiliikuntamuotona kysyntää myös korona-ajan jälkeen.
– Sellainen uskomus meillä on, että lähipalveluille saattaisi olla tulevaisuudessa aiempaa enempää kysyntää. Muutenkin kotimaan matkailu on nyt nosteessa, Victor tietää.