Onko riskiä, että loppukesänkin Saaristo Openia siirretään?

0
Apulanta Saaristo Openissa kesällä 2018.

Saaristo Openin promoottori Kalle Keskinen, mikä on ollut työläin ja raskain osuus korona-ajan festarijärjestelyjä?

– Odottaminen ja odottaminen. Ja sitten, kun linjaukset tulivat, miten suhteutetaan ne siihen että väkimäärä puolittuu. Voimme ottaa vain 8000 ihmistä sisään entisen 14 000 sijasta.

Mikäli epidemian toinen aalto tulee jo loppukesällä, mikä on rajana, että festari joudutaankin peruuttamaan?

– Tällä hetkellä meillä on se tieto, että elokuun linjaukset ja luvat pysyvät. Jos toinen aalto tulee Suomeen, se tulee vasta syksyllä.

Onko festarilla ollut aiempina vuosina riski peruuntua?

Ei ole ollut koskaan emmekä usko siihen nytkään.

Happoradio ja Arttu Wiskari korvattiin Neljällä Ruusulla ja Lauri Tähkällä


Koronaepidemian vuoksi oppukesälle siirrettyyn Saaristo Openiin saatiin monia suosittuja musiikintekijöitä, jotka eivät olleet tulossa alkukesän festariin.

Hovirinnan rannalla nähdään uusina niminä Lauri Tähkä, Suvi Teräsniska, Neljä Ruusua, Klamydia, Gasellit, Reino Nordin sekä Sami Yaffa & Costello.

Sen sijaan alkukesän festarista loppukesään vain siirtyivät Apulanta, Elastinen, Kaija Koo, Mikael Gabriel eli MG, Ida Paul ja Kalle Lindroth, Vesala, Ellinoora, Irina, Popeda, Michael Monroe, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani sekä Pyhimys.

– Kaikki artistit olivat tyytyväisiä siihen, että saatiin elokuulle vielä järjestettyä festivaaleja, Kalle Keskinen kertoo Kaarina-lehdelle .

Kaikkia alkuperäiseen festariin lupautuneita artisteja ei nähdä Hovirinnassa loppukesällä. Saaristo Openista on tänä vuonna turha etsiä Arttu Wiskaria, Suurlähettiläitä, Happoradiota, Laura Voutilaista, Maija Vilkkumaata, Eriniä, Teflon Brothersia tai Bo Kaspers Orkesteria.

Saaristo Open 27.–29.8. Hovirinnan rannassa.