Pahimus: Muraali sävy sävyyn työmaa-aidan kanssa

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinan ydinkeskustaan Mehiläisen taloon on ilmestynyt komea muraali. Pahimus on nauttinut siitä, miten muraalin hopeanharmaalla maalatut tiklit, muut linnut ja niittykasvit on soinnutettu värisävyltään harmonisesti yhteen viereisen metalliverkkoaidan kanssa.

Metalliverkkoaita reunustaa tilataideteosta nimeltä ”Asvaltti, johon joskus nousee kerrostaloja”. Kyseinen, pinta-alaltaan poikkeuksellisen laaja ydinkeskustaan sijoitettu tilataideteos muistuttaa kaarinalaisia menneistä ajoista, jolloin parkkipaikkoja ei tarvinnut etsiä.

Kaarinalaisia on ilahdutettu keskustassa myös muilla tilataideteoksilla. Asvaltti-teoksen yhteydessä on toinen teos nimeltä ”Hiekkakenttä, josta saattaa tulla tori tai olla tulematta”. Hiekkakentän sävy on soinnutettu yhteen kolmanteen tilataideteokseen ”Tori, josta ehkä saattaa tulla parkkialue”. Torin istutusalueiden sammal ja risukkoiset pensaat sopivat yhteen sen kanssa, miten hiekkakentän pintakerros taittaa valoa kaatosateessa. Kaarinalaisia osallistetaan reaaliaikaisesti tämän taideteoksen laatimiseen, ja teos muuttuu vuorokaudenaikojen mukaan: toisinaan kentällä on autoja, toisinaan ei.

Neljäs teos, ”Virastotalo, joka ehkä puretaan tai ollaan purkamatta”, kohoaa monumentaalisena edellisten vieressä.

Henkilökohtaisesti Pahimus on sitä mieltä, että näin monta tilataideteosta yhdellä paikalla on hiukan liikaa. Totta puhuen pelkkä muraali olisi riittänyt.