Pahimus: Pasi-pytty ja Tanja-Töllö

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Suurin osa suomalaisista robottiruohonleikkurin omistajista on nimennyt robottinsa, selviää laitevalmistajan teettämästä kyselystä. Useimmin laitteelle on annettu jokin miehen nimi, kuten Erkki, Martti, Pekka, Kake, Jorma tai Raimo. Muutama Tyyne- ja Justiina-leikkurikin Suomesta löytyy.

Pahimuskin päätti antaa kaikille kodinkoneilleen nimet. Nyt Pahimus on Lea-leivinpaahtimen, Teija-television ja Kalle-kahvinkeittimen onnellinen omistaja.

Jos omien kodinkoneiden nimeämisessä on ongelmia, apuna voi käyttää niiden käyttötarkoitusta. Jääkaappi on tietysti Ahma. Koska esimerkiksi pyykinpesukone on kuin musta aukko, joka syö erityisesti sukkia, tuttavallisesti sitä voi kutsua Mustiksi. Kännykkä taas on monelle se läheisin ystävä, joten nimeksi sopii Armas tai Aarre.

Vessanpöntön nimeksi sopii esimerkiksi Kusti, Pasi tai Yrjö. Koska herätyskelloa tulee kutsuttua joka tapauksessa useimmiten kirosanoin, kannattaa nimeksi valita jokin useimmiten käytettyihin sanoihin viittaava, kuten Virva, Pertteli, Helvi tai Saana. (Tämännimisille ystäville selitetään, että nimi vain kuulosti niin kauniilta.)