Pahimus: Savua ilman tulta

0

Palomiehillä oli kiireinen viikonloppu. Sunnuntaina palokunta hälytettiin sammuttamaan Turussa kahta keskisuurta rakennuspaloa, jotka osoittautuivat onneksi joksikin aivan muuksi.

Ensimmäinen savuttava tapaus oli grilli, jota oli käytetty parvekkeella. Paloa ei tällä kertaa ollut sammutettavaksi, mutta hiiligrillin palomiehet sammuttivat. Toinen tulipalo osoittautui paljun lämmitykseksi, mutta Pahimuksen käsiinsä saamat tiedotteet eivät kerro, sammuttivatko palomiehet myös paljun tulipesän.

Palomiehet joutuvat työssään monenlaisiin tehtäviin, joista kissojen pelastaminen puusta on jo arkipäivää. Maanantaina Joensuussa eläintehtäviin saatiin sentään hiukan vaihtelua, kun palomiehet pääsivät pelastamaan linnun, joka oli lentänyt asunnon liesituulettimeen.

Metsäpalojen riski on tällä hetkellä suuri ja Pahimus suosittelee varovaisutta tulien käsittelyssä. Pahimus haluaa kuitenkin muistuttaa, että jos naapuri grillaa, tai vaikka sytyttää tupakan, siitä ei ole välttämätöntä ilmoittaa hätäkeskukseen – eikä myöskään helteellä hiiltyneistä hermoista tai puolison palaneista käämeistä.