Pyhän Katariinan patsas palaa paikoilleen syksyllä: puiston viivästyminen toi hyviä uutisia Kesämäkeen

0
Puutarhuri Päivi Henriksson ja kesätyöntekijä Elisa Rauvala olivat torstaina istutustöissä. Pyhän Katariinan puiston edustalle on istutettu perennoja, havuja, pallohortensiaa ja sulkajapaninvaahteraa. Ohikulkijat pysähtyvät Henrikssonin mukaan usein katselemaan istutuksia ja kyselemään niistä.

Kaarina-talon takana sijaitsevan Pyhän Katariinan puiston piti valmistua tänä kesänä. Suunnitelmana on rakentaa puistosta vehreä oleskelualue, jossa kaupunkilaiset voivat viettää aikaa.

Viheraluepäällikkö Ossi Vesalaisen mukaan puistoa ei kuitenkaan päästä rakentamaan niin kauan kuin Oskarintalon kohtalo on auki.

– Yhtenä vaihtoehtona on Oskarintalon purkaminen ja uuden virastotalon rakentaminen sen tilalle. Jos se vaihtoehto toteutuu, uudelle virastotalolle on visioitu paikkaa osittain Pyhän Katariinan puistosta, Vesalainen selventää.

Vesalaisen mukaan kaupunkilaisilla on ollut suurin huoli Pyhän Katariinan patsaasta. Jykevä patsas siirrettiin turvaan Kaarina-talon työmaan tieltä. Viimeiset kolme vuotta patsas on ollut säilytyksessä kaupungin varikolla.

– Patsas tuntuu olevan monille kaarinalaisille rakas. Se pystytetään takaisin puistoon syksyn aikana, Vesalainen lupaa.

Leikkipuisto ja beach volley -kenttiä

Puiston rakentamiseen varattiin tälle vuodelle 140 000 euroa. Määrärahat siirrettiin teknisen lautakunnan päätöksellä muihin hankkeisiin. Reilu puolet summasta, 80 000 euroa, menee Kesämäen lähiliikuntapaikan toteuttamiseen.

– Kesämäen lähiliikuntapaikan toteuttaminen olisi saattanut siirtyä ensi vuoteen. Nyt se pystytään toteuttamaan tänä vuonna, Vesalainen kertoo.

Kesämäestä on purettu monta pientä leikkipuistoa. Niiden tilalle rakennetaan uusi leikkipuisto Kesämäen kentän viereen. Leikkipuiston lisäksi lähiliikuntapaikalle on tulossa kuntoiluvälineitä, kaksi hiekkapintaista beach volley -kenttää sekä metsäiseen rinteeseen rakennettava talviliukumäki.

Alueelle suunniteltu jalkapallo kenttä rakennetaan Vesalaisen mukaan myöhemmin.

Loput Pyhän Katariinan puistoon varatuista määrärahoista käytetään viheralueiden viimeistelytöihin.

– Kaarinaan on tullut viime vuosina niin paljon uusia asuinalueita, että meillä on viimeistelemättömiä viheralueita vähän liikaakin. Tällä rahalla saamme monta aluetta kuntoon, Vesalainen iloitsee.

Ensimmäisinä kunnostetaan Kappelinmäenpuisto Kesämäessä, Elonaukea Koristonrannassa ja Katajamäenpuisto Hulkkiossa. Seuraavina vuosina kunnostettavia kohteita löytyy Herrasniitystä, Raadelmasta, Silvolanlaaksosta ja Piikkiön keskustasta.