Reseptikuningatar maalasi taulut Tuorlaan

0
Aiheina ovat usein luonto, eläimet ja ihmiset.

Ruokakirjojen tekijänä ja reseptikilpailujen palkittuna tunnetuksi tullut sauvolainen Kaisa Sillanpää on osoittautunut myös kuvataiteilijaksi. Hänellä on Tuorlan Majatalon salissa taidenäyttely.

– Sain inspiraation värikylläisiin ja sadunomaisiin teoksiin keskellä synkintä talvea eräänä iltana juuri ennen nukahtamistani, kun kaipasin ympärilleni värejä ja lintujen laulua. Heti seuraavana päivänä aloin luonnostella taulujen aiheita. Koko talvi ja kevät kuluivat maalatessa, Sillanpää kertoo.

Sillanpään töitä – maalauksia, grafiikkaa ja nukkeja – on ollut esillä aiemminkin, esimerkiksi Naantalin seudun taideyhdistyksen ja Sauvon Käsien yhteisnäyttelyissä. Omia näyttelyitä hän on pitänyt muun muassa Salossa Sinisessä talossa ja Turussa Galleria Reginassa.

Sillanpää on vuosien mittaan valmistanut myös satoja taidenukkeja sekä esimerkiksi museoille tiettyyn pitäjänpukuun puettuja nukkeja.

Muu taiteen tekeminen jäi vähemmälle 2000-luvun alkupuolella, kun Sillanpää innostui puolisonsa kanssa lyhytelokuvien tekemisestä. Pariskunnan lyhytelokuvia – Get A Life, Polttava piina, The Mystery of missing sink, 6m2, Al Dente, Nut Case, Ralli, Pulse of Life, Älä unta näe – on ollut esillä sekä kotimaisilla että ulkomaisilla elokuvafestivaaleilla, ja niitä on myös palkittu. Al Dente palkittiin parhaana elokuvana kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Makedoniassa 2006.

Lyhytelokuvien jälkeen kuvioihin tulivat ruokakirjat. Kirjoihin ideoitujen ruokien valokuvaamiseen osallistuvat molemmat, ja lisäksi niissä on Sillanpään piirroksia ja maalauksia.

Ruokakirjojen tekeminen on jo vuosia ollut Sillanpään päätyö. Syksyllä ilmestyy kirja aamu- ja välipaloista. Sitä seuraava ruokakirja on jo tekeillä, ja sen aiheena on leipä.

Luonto lähelläsi Tuorlan Majatalossa heinäkuun loppuun.

Teksti: Kylli Salo