Teattereille suurin potti – Ykkösryhmä jäi ilman avustusta

0
Valtteri Lipasti, Samppi Hirvikangas ja Nina Erjossaari Ykkösryhmästä linnanraunioilla kesällä 2018.

Vapaa-ajan lautakunta jakoi lähes 64 000 euron edestä avustuksia kulttuuritoimintaan. Avustusmäärärahaa oli varattu 67 000 euroa, ja jäljelle jäävät määrärahat käytetään jatkuvassa haussa oleviin projektiavustuksiin sekä korona-ajan etätapahtumien pika-avustuksiin.

Vapaa-ajan lautakunta sai 27 avustushakemusta. Hakemuksia tuli kaarinalaisilta kulttuuri-, kotiseutu- ja asukasyhdistyksiltä sekä ystävyysseuroilta ja eläkeläisjärjestöiltä. Avustuksia haettiin lähes 104 000 euron edestä.

Suurimmat avustukset myönnettiin Kaarina-Teatterille (11 000 euroa), KaMu-kuoroille (8 500 euroa), Kaarina-Seuralle (8 000 euroa) sekä Kuusiston Taidekartanolle (6 000 euroa).

Kaarinan Nuorisoteatterille myönnetty avustussumma (11 000 euroa) kasvoi merkittävästi vuoden takaisesta, jolloin nuorisoteatterille myönnettiin vain 4 500 euroa. Avustussummaa päätettiin nostaa, koska poikkeuskevät aiheutti teatterille tulonmenetyksiä. Avustussummassa huomioitiin myös KaNuTen viime syksyn ison produktio, joka sai paljon positiivista huomiota.

Sen sijaan Kuusiston linnanraunioilla kesäteatteriesityksiä järjestävä Ykkösryhmä jäi ilman avustusta. Ykkösryhmä anoi 8 000 euroa avustusta mutta ei ollut toimittanut talousarviota hakemuksen tueksi. Kaupunki kuitenkin tukee Ykkösryhmää ostamalla kaikille avoimen teatteriesityksen syksyksi.

Eläkeläisyhdistyksistä isoimman avustuspotin (1 800 euroa) sai Piikkiön Eläkkeensaajat. Yhdistys järjestää esimerkiksi tanssiryhmää, laulukuoroa, karaokea ja käsityökerhoa.