Tunteet pyörteilevät Mökki Galleriassa elokuussa

0
Jenny Wiikistä taiteen tarkoitus ei ole kopioida luontoa, vaan luoda jotain uutta ja ainutlaatuista, johon katsojakin pystyy samaistumaan sen tuttuuden vuoksi. Kuvassa Wiikin teos A Good Man Leaving.

Mökki Gallerian elokuun näyttely on turkulaisen kuvittajan, kirjailijan, graafisen suunnittelijan ja taidehistorian opettajan Jenny Wiikin ensimmäinen oma näyttely, Kukkia ja sydänvuotoja .

Taideteokset ovat abstrakteja, ja ne esittelevät tunteiden paloa ja kauneutta. Teokset on tehty akryyli- ja öljyväreillä, ja maalauksiin ovat vaikuttaneet Wiikin omat elämänmuutokset, rakkaus, ihmissuhteet ja muut tunteiden pyörteet. Maalaaminen on vuonna 1978 syntyneelle Wiikille väylä ilmaista niin surua kuin elämän ekstaasiakin.

Näyttelyssä on esillä myös yhteistyössä Wiikin 17-vuotiaan avustajan Emmy Lundinin kanssa tehty tilataideteos.

Wiikin esikoisteos, lasten fantasiaromaani Bildbindaren ilmestyi vuonna 2012. Nyt työn alla on science fiction -tarina nuorille. Hän on kuvittanut oman esikoiskirjansa, lasten- ja nuortenkirjoja sekä oppi- ja faktakirjoja, ja lisäksi hän on tehnyt grafiikkaa peleihin.

Näyttelyn avajaiset la 1.8. klo 14–16. Näyttely esillä Mökki Galleriassa Rauhalinnassa 1.–28.8. Galleria auki ti–pe klo 10–16.