Tyrskähdetty: Mikä mättää hammashuollossa, kerrostalojen edestä kaadetut puut ja metelöivät lokit

0

Mikä mättää Kaarinan hammashuollossa? Kävin varaamassa aikaa ja ensimmäiset ajat olivat viikolla 51 eli puolen vuoden päästä. Jottain tarttis tehdä.↔

Japi

Eläimistä pitävä kaarinalainen (Kaarina-lehti 1.7.): olen ihmetellyt, miksi yleensäkin eläimiä saa kuljettaa päiväsaikaan varsinkaan näin kesällä. Jos ei saa kuljettaa yöllä, niin sen voisi tehdä aikaisin aamulla. Olen lukenut viisaampien kirjoituksia, joissa sanovat, että stressiä pitäisi välttää, koska se vaikuttaa lihan makua huonontavasti.

Yli 40 vuotta ilman lihaa

Mallaskadulla muutaman vuoden asuneena olen huomannut, että suuret lokkiparvet kirkuvat aamusta iltaan. Näyttävät pesiytyneen vanhan panimon pihaan. Mikä siellä mahtaa lokkeja houkutella? Edes saaristossa ei ole ollut samankaltaista meteliä.

Luonnon rauhasta nauttiva

Puoltamalla lainahakemusta kahden kerrostalon rakentamiseksi uimahallin metsään Kaarinan kaupunki toimii vastoin omia arvojaan: ilmastomuutoksen torjuntaa ja asukkaiden hyvinvointia. Jokaisen kaadetun puun tilalle pitäisi istuttaa 15 uutta puuta.

Tarvitsemme ekoterapiaa

Taannoin kyselitte, miksi Auvaistentien pätkä oli muutettu sorapintaiseksi. Siinä oli yksi auto mennyt kovassa vauhdissa katon kautta ympäri. Nyt samalla tiellä on uusi pinta osin myös Kalastajantien ja Ahdintien välillä. Tie on nyt sepelipintainen, enkä ole nähnyt kenenkään ajavan kävelyvauhtia kovempaa, sen verran karkeaa kiviseosta on käytetty. En myöskään usko kenenkään käyttävän osuutta toista kertaa. En itse ainakaan. Ja kas, nyt kun ei ole käyttäjiä, asialle ei tarvitse tehdä mitään? Tuo Auvaistentie mietityttää siitä syystä, että kaupungin edustaja kertoi toukokuussa asfaltointien olevan käytännössä tehty tämän vuoden osalta. Siitä voi ymmärtää, että pinnan on tarkoitus jäädä silleen. Tuon sepelipätkän voisi kyllä poistaa sitten kokonaan.

Harmistunut autoilija

Kaarinan yrittäjäystävällisyydestä: koronatukia ainakin Kaarina tarjosi heti yrittäjille. Kuulemma palveluseteleitä piti jakaa eläkeläisille. Ei ole näkynyt eikä kuulunut.

Kansalainen X

Vastaus harmistuneelle autoilijalle

Kyseinen tienpätkä oli niin kamalassa kunnossa, että sitä ei ollut enää yksinkertaisesti mahdollista paikata uudelleen. Hätäratkaisuna päällyste kuorittiin pois, että saimme tien liikennöitävään kuntoon. Päällystyksiin varatuissa määrärahoissa ei ole enää rahaa jäljellä uusille kohteille. Tulevina vuosina tarkastellaan, asfaltoidaanko tie uudelleen vai mitä sille tehdään.

Jos siellä jotakin ongelmaa sepelin suhteen on, niin asia korjaantunee viimeistään syksyn kunnostushöyläyksen yhteydessä. Silloin voidaan laittaa sinne pienempää kiviainesta.

Tiemestari Kari Ketonen