Tyrskähdetty: Salaako Kaarinakin ostolaskunsa, matonpesupaikalla pestään autoja ja Tammisiltaa hoidettiin aiemminkin huonosti

0

Suurehkosta kieltotaulusta huolimatta Hovirinnan matonpesualueesta on tullut ennemminkin moottoriajoneuvojen kuin mattojen pesupaikka. Iltapäivisin on joskus ollut pientä kinaakin vesiletkuista. Kuka valvoo?

BB

Turku salaa ostolaskunsa, mutta miten on Kaarinassa? Ajattelin, että löytyvät nettisivuilta, eivätpä löytyneet. Onko Kaarinassakin salattavaa vai laitetaanko syyksi uusitut ja vielä keskeneräiset nettisivut? Paimio on julkistanut ostolaskut jo vuosia.

Kysyn vaan

Ossi Vesalainen vastasi Tammisillan viheralueen hoidosta, että sen hoito oli unohtunut tänä vuonna urakkasopimuksesta. Unohtuiko se myös viime vuonna, kun se niitettiin traktorin kanssa muistaakseni vasta 5.7? Mites nämä viimeiset 10 vuotta, kun se on pääasiallisesti hoidettu huonosti?

Marita

Vastauksia Tyrskähdyksiin:

Kaarina julkaisee ostolaskunsa ensi vuonna

Kaarinan kaupunki ei ole vielä julkaissut ostolaskutietojaan. Aikanaan tehtiin päätös, että tiedot julkaistaan taloushallinnon ohjelmistovaihdoksen jälkeen, koska ei nähty järkeväksi tehdä ohjelmiin kahteen kertaan julkaisemisen vaatimia muutoksia.

Keskustelua on käyty asiasta useaankin otteeseen, ja ohjelmistojen vaihdon siirtyminen vuodella eteenpäin alkuperäisestä aikataulusta viivästytti asiaa. Nyt ohjelmistot on vaihdettu, ja vuoden 2020 ostolaskutiedot tullaan julkaisemaan alkuvuodesta 2021.

Kaarinan talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskinen

Tulevaisuudessa nurmia korvataan niityillä

Myönnän, että Tammisillan viheralueen hoidossa on ollut haasteita ja että peräkkäisiä unohduksia on minulle ja työntekijöillemme sattunut parina vuonna. Tarkoituksenmukaista se ei ole ollut. Pahoittelut näistä unohduksista. Jatkossa Tammisillan puiston nurmikot leikataan noin kerran kuukaudessa.

Kaarinan viheralueita ei hoideta kotipihojen hoidon periaatteilla. Yksinkertainen syykin on siihen olemassa: resurssimme eivät siihen riitä. Tulevaisuudessa viheralueiden hoito muuntuu yhä enemmän luonnonhoitopainotteiseksi, ja siksi niityt ja muut avoimet viheralueet tulevat yleistymään myös Kaarinassa.

Kaarinassa toteutetaan loppusyksystä karttapohjainen verkkokysely Kaarinan kaupungin omistamista viheralueista ja liikuntapaikoista. Selvitämme asukkaiden näkemyksiä Liikunta ja viherpalvelut -palvelualueen toiminnasta ja sen kehittämisestä. Mikäli oma lähiympäristö on sinulle tärkeä, syksyllä kannattaa olla aktiivinen ja vastata verkkokyselyyn.

Kaarinan viheraluepäällikkö Ossi Vesalainen