Yksityinen perhekuntoutusyksikkö avaa ovensa elokuussa Piikkiössä

0

Piikkiön Kirismäkeen avautuva perhekuntoutusyksikkö on saanut aluehallintovirastolta luvan toiminnalleen. Myös Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta ilmoitti omassa lausunnossaan, ettei sillä ole huomautettavaa Perheyksikkö Apilan lupahakemuksesta.

Perheyksikkö Apila sijaitsee omakotialueella Kirismäentien varressa kahdessa rivitalossa. Rakennuksissa on yhteensä seitsemän eri kokoista asuntoa asiakasperheille.

Perheet tulevat Apilaan perhekuntoutukseen. Kuntoutuksen tavoitteena on arvioida ja vahvistaa perheen toimintakykyä, tukea vanhemmuutta sekä edistää perheen hyvinvointia. Apilassa työskennellään ympärivuorokautisesti, jotta perheiden tarpeet pystytään huomioimaan sekä turvaamaan päihteettömyys ja arjen normaali vuorokausirytmi.

Uuden yksikön on tarkoitus aloittaa toimintansa elokuussa. Pienryhmäkoti Apila Oy:llä on Turun seudulla ennestään kaksi pienryhmäkotia, jotka on tarkoitettu huostaan otetuille tai sijoitetuille lapsille.

Kaarinassa perhekuntoutusyksikön rakentamiset ovat tänä vuonna herättäneet runsaasti keskustelua. Merikratos Oy oli rakentamassa perhekuntoutusyksikköä ensin Auranlaaksoon ja sitten Voivalaan, mutta hanke kaatui asukkaiden voimakkaaseen vastustukseen.