”Yleensä me sukellellaan ja tehdään temppuja”

0
Janna Halme ja Saara Mäki viihtyvät vedessä temppuilemassa.

Maanantai-iltapäivänä Voivalan uimarannalla riitti väkeä. Aurinko paistoi muutaman utuisen pilven takaa ja lämpötila kohosi hellelukemiin.

Loppuviikosta säätiedotus lupaa viilenevää säätä, joten moni näytti tulleen vielä nauttimaan viimeisistä helteistä hetkeen.

Säätiedotusta olivat katsoneet myös turkulaiset Hilla Jäälinoja ja Aki Riihiniemi , jotka tulivat rannalle yhdessä tyttärensä 2,5-vuotiaan Lilja Riihiniemen kanssa.

He päättivät lähteä uimaan ennen kuin sää muuttuisi kylmemmäksi. Voivalan uimarannalla he olivat nyt ensimmäistä kertaa.

– Olen töissä tuossa lähistöllä ja olen käynyt tässä kävelemässä ja katsonut, että onpas kiva pieni ranta. Nyt tulimme sitten ensimmäistä kertaa tähän uimaan, Jäälinoja kertoo.

Lämmintä vettäKaverukset, kohta kymmenvuotiaat Saara Mäki ja Janna Halme ovat puolestaan käyneet Voivalan uimarannalla lukuisia kertoja, sillä se on kaarinalaisten tyttöjen lähiranta. Parasta rannalla olossa on tietenkin uiminen.

– Yleensä me sukellellaan ja tehdään temppuja. Vesi on tosi lämmintä, he vakuuttavat.

Tytöt ovat käyneet tänä kesänä uimassa myös Hovirinnan rannassa, mutta Voivalan uimarannassa he pitävät erityisesti sen koosta.

– Tämä on sopivan pieni, eikä täällä ole niin paljon väkeä, Mäki sanoo.

Ponttonilta hyppimäänRannalla päivää paistattelemassa istui myös Elina Luhta lastensa Maija ja Akseli Luhdan kanssa. Mukana rannalla oli myös isoäiti Eila Kennilä

Seurue kertoo, että ovat käyneet kesän aikana uimassa monissa paikoissa ympäri Suomen, niin Itä-Suomessa kuin Turun saaristossakin.

Paraisilla he olivat kohdanneet sinilevää, mutta muualla he olivat levältä välttyneet. Voivalan uimarannassa he olivat nyt toista kertaa tänä kesänä. 

– Vesi on nyt sopivan lämmintä. Ja täällä parasta on kun pääsee ponttonilta hyppimään, Akseli Luhta toteaa.