Ihan vaan livenä – Noudattavatko päihtyneet asiakkaat koronarajoituksia?

0
Ihan vaan Pubi tuli Piikkiöön vuonna 2013. Yrittäjä Sami Elmerannan lisäksi pubissa on yksi vakituinen työntekijä ja osa-aikaisia.

Ihan vaan Pubissa Piikkiössä on sen seitsemänä olemassaolovuotena totuttu lähes viikoittaiseen livemusiikkiin ja tapahtumiin. Koronaepidemian jälkeen pubissa ryhdyttiin livestriimaamaan keikkoja verkkoon.

Yrittäjä Sami Elmeranta, miten livestriimaus on sujunut?

– Hyvin. Meillä on yhteistyökumppanina videotuotantoyhtiö RajuLive, ja striimaukset ovat ammattimaisia ja laadukkaita. Useinhan livestriimaukset ovat aika karmeaa katsottavaa.

Käsittääkseni olimme ensimmäisiä pubeja, jotka ottivat keikkastriimaukset näin laajasti valikoimiin. Oman lempiartistin keikasta Ihan vaan Pubissa voi nauttia missä päin Suomea tahansa. Meillä saman keikan voi katsoa sekä paikan päällä että kotona.

Toisaalta aika vähän on vielä ollut katsojia.

Mikä keikka pubissa striimataan seuraavaksi?

– Perjantaina Lord Estin eli Tuomo Hiironmäen keikka. Lord Est esittää suomalaista nykymusiikkia, reggae-rap-tyyppistä.

Lord Estin striimi on maksullinen. Eniten meillä on maksuttomia striimauksia, kuten lauantaina erään coverbändin keikalla.

Maksullisten keikkojen ideana on, että jengi saa liput edullisemmin, kun voi katsoa keikkaa kotoa. Korona-aikanahan emme uskalla ottaa baaria täyteen väkeä, vaan vain noin puolet kapasiteetista.

Pubit ovat kärsineet paljon koronarajoituksista. Miten Ihan vaan Pubi on pärjännyt?

– Jos rehellisiä ollaan, ei se kaukana ollut, että olisi pitänyt laittaa lappu luukulle lopullisesti. Aika juuri ennen sulkua oli rankinta – pubi oli auki ja kulut juoksivat, mutta ihmiset eivät uskaltaneet tulla.

Tällä hetkellä pubissa käy noin 60% tavallisesta asiakasmäärästä. Olemme karsineet juomavalikoimasta ja aukioloajoista, jotta pärjäämme.

Julkisuudessa on raportoitu, että päihtyneet asiakkaat eivät noudata koronarajoituksia. Miten Ihan vaan Pubissa?

– Kyseessä taitaa olla lähinnä isojen kaupunkien ongelma. Meillä on iso terassi, olemme saaneet pöydät kauas toisistaan ja turvaetäisyyksiä on helppo koordinoida. Toki on varmaan hetkiä, että turvaetäisyydet eivät täysin toteudu, mutta pääsääntöisesti rajoituksia noudatetaan.

Meillä on järjestyksenvalvoja katsomassa, että sisään ei tule täyttä määrää kapasiteetista. Toistaiseksi ovelta ei ole tarvinnut käännyttää ketään, vaan ihmiset ovat kyselleet viesteillä, onko tilaa ja kannattaako tulla.