Jälleen yksi uusi koronatapaus Kaarinassa – viikonlopputestit löydettiin hyvin mutta isoja ruuhkia yhä

0
Kaarinan terveyskeskuksessa otetaan viikonloppuisin koronatestejä.

Kaarinan koronatartuntojen määrä kasvaa hitaasti mutta varmasti. Avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen Kaarinan terveyskeskuksesta kertoo, että viime Kaarina-lehden jälkeen Kaarinaan annettiin yksi uusi testein vahvistettu koronadiagnoosi.

Kaarinassa on nyt yhteensä ollut 20 varmistettua koronatapausta.

Altistuneiden määrä on Arjosen mukaan pieni.

Viikonloppuna Kaarinan terveyskeskus avautui koronatestauksille. Palvelu löydettiin heti hyvin, ja viikonloppu oli hyvin vilkas. Maanantain ruuhkaa se ei kuitenkaan vähentänyt, vaan puhelimet kävivät taas alkuviikolla kuumana ja odotusajat olivat pitkät sekä puhelimessa että näytteenotossa.

Lisäksi ihmiset soittelivat viikonloppuna terveyskeskukseen muissakin asioissa kuin koronaviruksen vuoksi.

– Viikonloppuna voi siis varata aikoja vain koronan näytteenottoon. Muuta ajanvarausta tai muita palveluja ei ole, Arjonen muistuttaa.

Ensisijaisesti korona-asioissa tulisi ottaa yhteys terveyskeskukseen omaolo.fi-sivuston kautta.

Noin puolet koronatestiin tulevista on Arjosen arvion mukaan lapsia.

– Toivottavasti koko syksy ei jatku tällaisena, Arjonen puistaa päätään.

– Olisi hyvä, että esille nostettaisiin sitä, että nuha ei ole keskeinen koronan alkuoire. Korona oireilee ensimmäiseksi päänsäryllä, kuumeilulla ja kurkkukivulla. Olemme pulassa, jos koko syksyn joudumme testaamaan jokaisen nuhaisen lapsen.

Jahka avilta saadaan lupa, Kaarinassa on onneksi jo valmius ottaa antigeenitestit käyttöön. Tällä hetkellä Kaarinan terveyskeskus on Tyksin näytteenottokapasiteetin varassa.

Sosiaalisessa mediassa on kritisoitu, miksi drive-in-näytteenottopiste sijaitsee Kaarinan terveyskeskuksessa lähellä päivystyksen oviaukkoa. Ihmisiä on pelottanut kulkea testipisteen ohi. Arjonen kuitenkin toteaa, että virus ei autosta hyppää ihmisten kimppuun vaan ohi voi ulkoilmassa kävellä turvallisin mielin.