Kaarina etsii uutta rakennuspäällikköä

0
Rakennuspäällikön vastuulla on kaupungin talojen rakennuttaminen. Kuva Hovirinnan koulun työmaalta elokuun alusta.

Mikäli poliittiset päättäjät näyttävät vihreää valoa, Kaarina julistaa kaupungin uuden rakennuspäällikön viran auki.

Rakennuspäällikkö vastaa Kaarinan kaupungin talojen rakennuttamisesta, rakennusten kunnossapidosta ja kiinteistöhuollosta.

Aiemmin virka on ollut nimeltään toimitilapäällikkö ja sitä ennen tilakeskuksen päällikkö. Toimitilapäällikkö on vastannut rakennustekniikan lisäksi siivous- ja ruokapalveluista sekä isännöinnistä. Virkaan ei kuitenkaan ole saatu ketään. Toimitilapäällikön vastuualue on ollut laaja ja Kaarinan useiden tämänhetkisten rakennusprojektien vuoksi poikkeuksellisen vaativa. Kaarina päätyikin organisaatiomuutokseen, jossa viran tehtävät jaettiin kahtia rakennuspäällikön ja palvelupäällikön viroiksi.

Organisaatiomuutos vaatii vielä valtuuston nuijankopautuksen. Näillä näkymin rakennuspäällikön virka aiotaan kuitenkin laittaa jo hakuun, jotta kaupungin teknisen toimen resurssivajeeseen saataisiin rakennusprojektien keskellä pian apua. Viran auki julistaminen on ehdollinen valtuuston päätökselle organisaatiomuutoksesta.

Viran kelpoisuusehtona edellytetään soveltuvaa rakennusalan aiempaa ammatillisen korkea-asteen tai nykyistä amk-tason insinöörin tutkintoa sekä viran hoidon kannalta merkityksellistä työkokemusta.

Tekninen lautakunta päätti julistaa viran avoimeksi. Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari arvelee, että käytännössä viranhaku avautuisi viikon sisällä.

Artikkelia muutettu 14.8.2020 kello 13.46. Lisätty teknisen lautakunnan päätös.