Kaarina-talon edustan kivetystä korjataan jälleen

0
Kivetykseen jäi liian leveä sauma, joka kiusaa pyöräilijöitä.

Kaarina-talon edustan epäonninen kivetys on nyt pääosin korjattu. Urakoijana toiminut Kuntec vaihtoi 27 lohjennutta kiveä uuteen. Lisäksi kivien latominen uudelleen 10 millimetrin saumoilla onnistui siinä mielessä, että kivet eivät enää ole lohkeilleet.

Kaikki ei kuitenkaan ole vielä kunnossa. Saumausmateriaali on alkanut murentua ja lähteä saumoista pois. Tilannetta seurataan takuuaikana.

Lisäksi sauma kivetyksen ja pyörätien välillä on liian leveä, paikoin 2–3 senttimetrin levyinen. Se on turvallisuusriski pyöräilijöille, sillä pyörän rengas voi lähteä ohjautumaan uraan. Sauma on vielä korjattava.

Ongelmien vuoksi viimeisestä urakoijan maksuerästä pidätetään viivästyssakkona 5000 euroa.

Kaarina-talon edustan kivet alkoivat lohkeilla terävin paloin pian asentamisen jälkeen, kesällä 2018, sillä ne oli ladottu liian tiiviisti. Kivetys ei kestänyt lämpölaajenemista ja painumista. Kivetystä on korjattu sen jälkeen takuutyönä.