Kaarinalaisia juoksi Helsingistä Turkuun – Paavo Nurmen patsaalta toiselle

0
Paavo Nurmi -haasteeseen tarttuivat Kaarinasta Jyrki Kukko, Heli Lehtinen ja Timo Tuominen. Lisäksi mukana oli alle viisikymppiset Ari Aaltonen Kirkkonummelta ja Jyrki Leskelä Haukiputaalta.

”Lähdimme keskiviikkoaamulla 29.7. kello 7 juoksemaan Helsingistä Paavo Nurmen patsaalta Turkuun Paavo Nurmen patsaalle. Aikarajaksi oli asetettu 24 tuntia.

Meitä oli matkassa kolme littoislaista konkaria Kaarinasta: 56-vuotias Jyrki Kukko , 54-vuotias Heli Lehtinen ja 52-vuotias Timo Tuominen . Lisäksi mukana oli alle viisikymppiset Ari Aaltonen Kirkkonummelta ja Jyrki Leskelä Haukiputaalta.

Kovinta vauhtia piti Jyrki Kukko. Tavoitteena oli rikkoa Jari Tompon vuonna 2012 tekemä ennätys samaiselta matkalta, mutta lopun vaikeuksien takia Jyrki jäi siitä noin 13 minuuttia.

Toiseksi juoksi Timo Tuominen ja jäi Jyrkistä pari tuntia. Me muut kolme – Ari Aaltonen, Jyrki Leskelä ja minä – tulimme patsaalle torstaiaamulla vähän ennen kuutta.

110-tie on juoksumaastona vaihteleva, vaikka onkin asfalttia. Mäkiä kyllä löytyy. Salosta reitti kulki ihan keskustan kautta.

Loppumatkalle tuli kävelyä jonkin verran, ja alun sateet aiheuttivat muutamia rakkoja jalkoihin. Pääosin jalat säilyivät ihmeen vetreinä, kun lopussa pystyi vielä juoksemaan odotetulle patsaalle.

Kokemuksesta on paljon hyötyä näissä ultramatkoissa: oppii tuntemaan oman kehonsa, jotta osaa ajoissa ottaa nestettä ja ravintoa ja hidastaa vauhtia, ennen kuin on liian myöhäistä.

Meillä kulki huoltoauto mukana siten, että alussa tauot olivat 10 kilometrin välein ja jossain kohtaa vaihdettiin välit 5 kilomerin mittaisiksi.

Oli kyllä hieno reissu, ja suunnitteilla on tulevaisuudessa juosta jokin vastaavanlainen etappijuoksu.”

Heli Lehtinen

Finnish Marathon Runners