Kirjalansalmen sillasta ei yleisötilaisuutta – tutustu suunnitelmiin netissä

0
Uuden Kirjalansalmen sillan pituus on lähes kaksinkertainen vanhaan verrattuna, sillä nykyinen siltapenger puretaan, kuten kartasta näkyy.

Kirjalansalmen uuden sillan suunnitelmat ovat valmistuneet, mutta niitä ei koronaepidemian vuoksi esitellä yleisötilaisuudessa. Sen sijaan ne löytyvät nyt verkosta.

Sivustolta löytyy esimerkiksi havainnevideoita tulevasta sillasta.

Uudesta sillasta saaristoon on Kaarinan puoleiselta osuudeltaan tulossa aiemman sillan näköinen, sillä siitä tehdään vinoköysisilta. Vinoköysisilta muistuttaa ulkonäöltään aiempaa riippusiltaa, mutta sen rakenne on erilainen. Vinoköysisillassa sillan kansi ripustetaan pylonista lähteviin vinoihin köysiin, kun taas aiemmassa riippusillassa köyden ja kannen väliset ripustusköydet ovat olleet pystysuorassa.

Paraisten puolella silta jatkuu vähemmän näyttävänä liittopalkkisiltana.

Uusi silta rakennetaan vanhan sillan itäpuolelle. Siitä tulee vanhaa siltaa leveämpi, jotta huoltotöiden yhteydessä Saaristotie ei tukkeudu ja autoille olisi kaksi kaistaa käytössä.

Nykyisen sillan pituus on 287 metriä, ja se yhdistyy 300 metrin pituiseen siltapenkereeseen. Penger puretaan salmen virtauksen parantamiseksi, ja samalla uuden sillan pituus täytyy lähes kaksinkertaistaa vanhaan verrattuna.

Sillan rakentamisen kustannusennuste on noin 40 miljoonaa euroa.

Nykyinen silta on vuodelta 1963. Sitä ei kannata korjata, sillä korjaaminen olisi kalliimpaa kuin uuden rakentaminen ja korjaustyöt aiheuttaisivat merkittäviä liikennehaittoja.

Liikennemäärä sillalla on yli 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Niistä raskaita ajoneuvoja on yli 600. Kesäaikaan liikennemäärät kasvavat 15%.

Suunnitelmat löytyvät verkosta osoitteesta www.infrahankkeet.info. Mielipiteitä suunnitelmista voi jättää sähköpostilla, kirjeitse ja puhelimitse sivustolta löytyviin yhteystietoihin.