LTU:n yleisurheilija ensimmäistä kertaa SM-kisoissa – Pamela Rantala tuli Saksasta edustamaan Suomea

0
Pamela Rantala ja hänen isänsä Aleksi Rantala täyttämässä lomakkeita ennen SM-kisaa.

LTU:n yleisurheilujaosto on nuori, mutta se on ehtinyt kasvaa muutaman liikkujan joukosta 40:n innokkaan yleisurheilijan porukaksi. Viime viikonloppuna Naantalissa LTU:n yleisurheilija oli ensimmäistä kertaa tavoittelemassa SM-mitalia.

SM-kisoihin oli päässyt Pamela Rantala, 14-vuotias nuori urheilija, joka kisasi kiekonheitossa ja kuulassa.

– Kaikki oli paljon virallisempaa! kuvailee Pamela eroa aiempiin kisoihinsa.

– Kaksi tuntia ennen lajin alkua piti olla jo paikan päällä, ja omaa suoritusta oli aikaa tehdä tasan yksi minuutti. Normaalikisoissa aikaa ei niin tarkkaan vahdita.

Viikonloppu oli helteinen ja vaati paljon kilpailijoilta, varsinkin heittolajeissa, joissa omaa vuoroa täytyy odottaa kauan.

Littoisissa asuva Pamela on harrastanut yleisurheilua 7-vuotiaasta. Hän ja hänen perheensä asuvat Littoisten lisäksi Saksassa, jossa hän treenaa ja kilpailee myös. Hänellä on Suomen passi, joten hän voi mestaruuskisoissa edustaa Suomea mutta ei Saksaa.

Korona toi painetta kisaa odottaessa.

– Jännitin, pääsenkö näyttämään muille, mitä osaan, vai täytyykö vain jatkaa omatoimitreenaamista, Pamela kertoo.

He tulivat Saksasta Suomeen juhannuksena ja pitivät kahden viikon karanteenin, vaikka Saksan koronatilanne on kohtalaisen hyvä.

Saksan ja Suomen yleisurheilussa on eroja. Saksassa esimerkiksi lapset harrastavat lähinnä juoksua ja hyppylajeja, ja heittolajit tulevat kuvioihin vasta 12-vuotiailla.

LTU:ssa Pamelaa on valmentanut Jouko Katajisto. Heittovalmentajana Pamelalla on Antti Suonpää Piikkiön Kehityksestä.

Pamelasta oli mahtavaa nähdä SM-kisoissa urheilijoita ympäri Suomea. Aikuisena hän toivoo voivansa työskennellä liikunnan parissa, esimerkiksi liikunnan opettajana.

Pamela työnsi SM-kisoissa kuulaa 10,30 metriä ja sijoittui kisassa sijalle 12. Kiekkoa Pamela heitti 32,30 metriä ja sai sijan 14. Ne jäivät Pamelan omista aiemmista ennätyksistä, kuulan 11,40 metristä ja kiekon 37,22 metristä, jotka hän heitti edeltävänä viikonloppuna.